Спремте се: 1. јуна у Београду почиње "Месец културе Косова"

Косовски и српски уметници повећавају сарадњу

 


Пише: Елтон Тота

У месецу јуну. у престоници Србије биће бројних активности са Косова.

Месец културе Косова у Београду ће трајати од 1. до 30. јуна, са ивентима чији ће циљ бити да културу Косова представе грађанима Београда.

Све ће почети 1. јуна, са филмом "Балкон" Лендита Зекираја, који ће српској публици бити приказан први пут.

Нобелова награда за украјинског поглавника


Поглавнику Порошенку следује Нобелова награда за мир, ако се оконча рат у Донбасу - каже украјинска блогерка Катарина Рошук. Њено мишљење је коментарисао новинар Рафаел Исмагилов, који пише о међународним односима. Исмагилов сматра да Порошенко има 80% шансе да добије награду: "Ако се конфликт заиста оконча, могу да кажем да је вероватноћа 80% да господин Порошенко ове године буде номинован за Нобелову награду за мир. Сигурнију прогнозу моћи ћемо да дамо средином августа, ако се сукоб реши" - каже Исмаилов. "Нобелов комитет обично закључује кратку листу кандидата до септембра месеца, узимајући у обзир мишљење досадашњих добитника награде. Према томе, уз велику политичку и моралну подршку у име земаља из ЕУ, лако је могуће да буде донета одлука у његову корист. Ако председник Порошенко успе да освоји Нобелову награду, то ће бити резонантна политичка победа у очима других светских лидера и најближих суседа " - сугерише новинар.

Доказано: Америчке (рекеташке) вакцине изазивају трајно оштећење мозга

Напомена преводиоца: С обзиром на руски извор, наслов и читав први чланак могу деловати пропагандистички, иако се Правда.ру позива на америчке - али неспецификоване - изворе. Због тога нисам планирао да га преведем, међутим, други чланак, са сајта који води Американац Мајк Адамс, који свакако не води пропагандни рат против своје земље, већ је, како му самонаденути надимак каже, "здравствени ренџер", питању квалитета америчких вакцина даје још једну димензију - криминалну. Дилерима вакцина у намесничким властима, српској фармацеутској мрежи и здравству то ништа не значи, али ће читаоцу можда мало помоћи да се снађе и одбрани од напада на сопствено и здравље своје деце.

AP Photo

Доказано: Америчке (рекеташке) вакцине изазивају трајно оштећење мозга


Недавно је спроведено ново истраживање о квалитету вакцина. Амерички научници су доказали да вакцине могу довести до "синдрома вакцинама изазваног оштећења мозга" (Vaccine-Induced Brain Damage Syndrome - VIBDS).

Оштећења мозга су могућа због токсичних адитива који су пронађени у вакцинама. До трајног смањења когнитивних функција доводе и компоненте као што су алуминијум, жива, формалдехид, МСГ, антибиотици, итд. Сваки од ових састојака је познати неуротоксин. Када се мозак довољно затрује једном од ових хемикалија, тада више не успева да препозна опасности које су присутне у свим хемикалијама.