Сестра Васа, на свету најомиљенија руска монахиња (ВИДЕО)


Russia Insider: Ове емисије су одлично урађене и топло их препоручујемо као једноставно средство и начин да се упознате са руским православљем, које је кључ за разумевање Русије - нарочито у овим временима.



Фудбалска политика: Победа Израела

Напомена преводиоца: Да, победа Израела над Палестином и ФИФА, али уз помоћ САД и Швајцарске. Читаоца подсећамо на оно што је осветлио Moon of Alabama: САД наредиле напад на ФИФА уочи гласања о искључивању Израела

Сеп Блатер (Фото: Guliver/Getty images/Laurence Griffiths)
У пет до дванаест, непосредно пре гласања, председник Фудбалског савеза Палестине Џибрил Раџуб је повукао захтев да се Израел избаци из ФИФА.

Израелско злостављање палестинских фудбалера траје дуго година. Израел палестинске фудбалере злоставља, ограничава им кретање и спречава путовања, хапси их и с времена на време убија.

Такмичарски спортови било које врсте би требало да забрањују учешће злочиначким режимима као што је израелски режим, крив за сваки злочин којег се можете сетити и, наравно, за расистичко злостављање палестинских спортиста што се моле погрешном Богу.

Уместо да Израел одмах избаци, ФИФА је предложила формирање одбора за мониторинг слободе кретања палестинских фудбалера, израелског расизма и статуса израелских тимова из нелегално изграђених насеља (на окупираној територији Палестине - прим. прев.).

"Wild Russia - Forest" / "Дивља Русија - шума", документарни ХД видео "Нешенел џиографик ченел"-а


Србин.инфо: Да, дословно преведен, наслов ове бриљантне продукције је помало двосмислен, можда би бољи био "Дивљина Русије - шуме", али "Нешенел џиографик ченел" и сличне медијске куће имају и друге функције осим образовне. Но, то је друга прича, уживајте у лепотама руске дивљине и блиставом споју документарног филма, видеа, телевизије и интернета, и немојте допустити да вас у томе спречи недостатак превода на српски језик - довољан је језик медија, језик покретних слика, којим мајсторски говоре творци ове серије.

А шта сами о њој кажу и како је представљају прочитајте доле. Ми вам представљамо епизоду "Дивља Русија - шуме".

ОПИС

Крените у путовање „Дивљом Русијом" и откријте земљу ватре и леда, белих медведа и тигрова.

Простирући се кроз 11 временских зона и два континента од Европе до Тихог океана, и изван два величанствена града Москве и Санкт Петербурга, ова огромна земља поседује читаво богатство нетакнуте природне дивљине.

Кроз доступ без преседана, приказујемо спектакл „Дивље Русије". Од истока до запада, преко планина, вулкана, пустиња, језера и арктичког леда, ова задивљујућа серија у шест епизода користи се невероватном синематографијом како би описала заслепљујућа чуда ове огромне државе.


Новорусија: Специјална тактичка обука са најбољим командантима за добровољце из јединице "Русич"


Екипа Новоруске ТВ и добровољац из Америке Зак Новак су посетили војну базу јединице "Русич" 1. словенског батаљона. У овој јединици служе Срби, Французи, Бразилци и Бугари, има чак и жена.

Закови утисци о посети:

Најава сајта "Руски бот"


За месец - месец и по дана моћи ћете да пратите сајт под називом Руски бот. Доста је било скривања, а и ред је мало помоћи медијима америчког генерала и борца за слободу изражавања генерала Петреуса, да не кукају (без и трунке доказа)  о томе како AP: Putinova "fabrika trolova" ima odeljenja i u Srbiji. Друго, а где сам ту ја?: Srpski botovi služe Putinu: "Trolovi Kremlja" rade za 1.000 dolara po 12 sati dnevno! Треће, преводе са Ћирилизовано наши су тзв. патриотски медији имали "на извол'те", ред је да им се мало, и за џабе, и у исеци-налепи продукцији придружи и прави руски ботаџија.