Ред и закон на украјински начин (ВИДЕО)

Штурм офиса "Кадор". Украина. Одесса.

У канцеларијама једне од највећих грађевинских компанија у Одеси, "Кадор", која припада сиријском бизнисмену, пословни спор је 29. маја прерастао у напад милитаната промајданске "Одеске самоодбране".

Спор је наводно почео због изградње солитера у граду.

Наоружани припадници "Одеске самоодбране" су пред "хладнокрвном" полицијом упали у канцеларију компаније и почели да малтретирају запослене.

Чије пословне интересе штити "Одеска самоодбрана"?

"Весник Кавказа": Контрола над старинама легитимизује власт


Терористичка организација Исламска држава је прошле недеље окупирала сиријски град Палмиру. "Ово је колевка терористичке организације и било да Палмира буде оштећена или порушена то ће бити ратни злочин и огроман губитак за човечанство", рекла је генерални директор УНЕСКО-а Ирина Бокова.

Шахмардан Амиров, главни истраживач на Институту за археологију Руске академије наука, цитирајући француског археолога и оријенталисту Андре Пароа, каже да сваки човек на кугли земаљској има две отаџбине: једна је земља у којој се родио, друга је Сирија. "Допринос Сирије светској култури је толико значајан јер је читава светска цивилизација заснована на достигнућима оствареним у Сирији - у Месопотамији, да будемо прецизнији.