Методе тролова британског Штаба владе за комуникације (GCHQ)

Глен Гринвалд је у Интерсепту објавио нови материјал из Сноуденове документације



Британски Штаб владе за комуникације (Government Communications Headquarters - GCHQ) има и своју Здружену групу за истраживање претњи и обавештајни рад (Joint Threat Research and Intelligence Group) која обезбеђује "већи део GCHQ-ових сајбер и онлајн HUMINT-а (прикупљање обавештајних података путем контаката са људима, за разлику од SIGINT-а, прикупљања сигналних обавештајних података - прим. прев.) ефеката и могућности. Тренутно је најнапреднији ентитет у смислу остваривања сајбер утицаја и стручности". Здружена група је 2011. године имала 120 припадника.

Ево неких метода које користи у подршци британској влади, рецимо код промене режима у Сирији и Зимбабвеу:

НАТО жељан сукоба

НАТО је жељан сукоба. Амерички секретар за одбрану Еш Картер путује у Немачку да убеди Европљане да испровоцирају рат са Русијом

Бич за ЕУропске вазале: Еш Картер

Амерички секретар за одбрану Еш Картер ће на овонедељној турнеји терати савезнике из НАТО-а да превазиђу хладноратовско размишљање. НАТО (тј Вашингтон) прековремено ради на "убеђивању" Европљана да крену у рат против Русије.

Америка је најзад схватила да прави избор да се започне прави рат са Русијом није Украјина, већ да се то најбоље да остварити преко глупавих и туњавих еуропских лидера.

Амерички секретар за одбрану Еш Картер ће на турнеји по Европи још једном показати њеним народима ко их поседује и ко им је газда.

У Европи се пита Америка, а Картер треба да вазалне државе увери да повећају издатке за америчко оружје и безвезне маневре на руској граници - за још већу глупост, да изазову Русију да учини погрешан корак у правцу сукоба о каквом сањају неоконзервативци.

А европски шефови држава су толико глупи и/или корумпирани да чине шта им Вашингтон нареди.

ММФ поред новинара "тренирао" и грчке "експерте"?

Испостави се да је ММФ "тренирао" грчке новинаре да му промовишу жељене информације.

Бивши грчки представник у ММФ-у открио је да је Фонд финансирао грчке новинаре, који су морали да похађају редовне семинаре. Панагиотис Румелиотис је у име посебног парламентарног одбора за грчки дуг саопштио да је неколико грчких новинара "тренирано" у Вашингтону да промовишу ставове ММФ-а и Европске комисије у грчким медијима.

Према Румелиотису, семинари и настава су одржавани у Вашингтону, а било је и сесија у Грчкој.

Председник Скупштине и шеф комисије Зое Константинопулу је истакла да ће комисија која испитује грчки дуг тражити да се открију имена новинара који су обучавани у Вашингтону.

Румелиотис је рекао да се током свог боравка у Вашингтону случајно срео са грчким новинарима, који су му рекли да су позвани да похађају семинаре о раду ММФ-а. Он каже да комитет може да од директора Одељења за комуникације ММФ-а Џерија Рајса затражи списак новинара тренираних у Вашингтону.

РТ: У кокпиту са Светланом Капанином, носиоцем титуле Најбољи пилот века (ВИДЕО)

Светлана Капанина (Фото: wikipedia.org)

Погледајте како руски пилот Светлана Капанина, Најбољи пилот века и најнаграђиванији ваздухопловац свих времена, изводи акробације са Extra 330LC RA-1568 у Сочију.

Кокпит-камера у позадини приказује обалу Црног мора и инфраструктуру Зимских олимпијских игара у Сочију, као што су стадиони и Олимпијско село.