Телеканал "Звезда": Хеликоптер Ми-28, рођени ловац (Војно-образовни видео, АЖУРИРАНО!)

Фото: Ми-28Н "Ночной охотник"

Да не препричавамо, вреди погледати сваки минут овог видеа.
А ако будете имали неких "техничких" проблема, не брините, то вас "Гугл" преко свог Јутјуба убеђује да користите Хром...


Препоручујемо: Ћирилизовано: Телеканал "Звезда": "Прихват рањеника" (војно-образовни видео)

Извор: Ми-28Н. Прирожденный охотник. Военная приемка - YouTube
За СРБИН.ИНФО изабрао и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано

DEBKAfile: Сирија и Хезболах торпедовали споразум између Друза и побуњеничког Нусра фронта

Ћирилизовано: Израел очигледно појачава медијску припрему за своју директну интервенцију у "сиријски сукоб". Али се при томе мало више "офира", па тако у овом тексту - који је практично наставак Ћирилизовано: DEBKAfiles: Друзка дилема Израела - (опет) открива ко подржава Нусра фронт/Ал Каиду...

Борбе код друзког села Хадер (Фото: Аријел Шалит / АП)

Сиријски владар Башар Асад и лидер Хезболаха Хасан Насралах су дали све од себе да разбуктају непријатељство између заједница Друза на Голану и у Израелу, и сиријских побуњеника повезаних са Ал Каидом, Нусра фронтом.

Да би се торпедовао њихов споразум, раније овог месеца постигнут посредством САД, Јордана и Израела, у друзко село Хадер на сиријском делу Голана и три километра од израелске границе је упало 200 сиријских војника и припадника Хезболаха, који од петка 26. јуна нападају Нусра фронт и друге побуњеничке снаге које покушавају да освоје голански град Кунеитру. Тиме је закочена операција побуњеника у којој су хтели да преузму контролу над аутопутем за Дамаск. Ракете испаљене у тим борбама су у недељу падале на израелску страну Голана.

Рађање данашње Евроазије - генетика открива порекло Евроазијаца

Ратник из бронзаног доба ( Мајк Бишоп / Фликер)

Да ли је то била масовна сеоба? Или  је спор и сталан ток људи, ствари и идеја поставио основу за демографску карту Европе и Средње Азије какву данас видимо? Бронзано доба (између 5000 - 3000 п.н.е.) је био период великих културних промена. Али зашто је обавијен велом мистерије?

Доцент Мортен Алентофт из Центра за геогенетику Природњачког музеја Данске на Универзитету у Копенхагену је генетичар и главни аутор рада објављеног у научном часопису "Нејчр", и каже: "Археолози и лингвисти имају теорије како су се култура и језици ширили нашим делом света, а сада смо им се придружили и ми, генетичари. Заједно радимо на објављивању објашњења заснованог на до сада најбројнијим анализама ДНК из скелета из бронзаног доба."