Novorossia Today: Молдавија забола нож у леђа Кијеву

Молдавија је направила изненадни потез који подрива планове украјинских власти у погледу Придњестровља. Познато је да Украjина у последње време активно јача своју границу са Придњестровском Молдавском Републиком и на том подручју распоређује трупе покушајући да ескалира нестабилну ситуацију у региону.

Потпредседник Владе Молдавије за питања реинтеграције Виктор Орлов је у току разговора са потпредседником Владе Руске Федерације Дмитријем Рогозином саопштио да је молдавска страна спремна да пружи помоћ у снабдевању руских јединица стационираних у Придњестровљу, као и у ротацији људства.

Баук ћирилице или Ћириличари целог света уједините се

Баук кружи Србијом и регионом – баук ћирилице. Све ретроградне силе Србије и региона ујединиле су се у свету хајку против овог баука, римски папа још од 1054. године, Марија Терезија, Франц Јозеф Први, Бењамин Калај, Анте Павелић, Хрватски и Босански сабор, Адолф Хитлер и остала апокалиптична браћа. Завезати ласом и жигосати ћирилицу то је нова врста каубојске игрице која кружи интернетом, а само је означавање Србина као геноцидног створа кул – кажу они. Сви другосрбијанци, хрватијанци, црногоријанци и остали -анци су против ћирилице и Србина. Шта то доказује?

Пол Крејг Робертс: Лажни проблем нуклеарног програма Ирана

Иранска мука Вашингтона никада није била ирански нуклеарни програм. Прича неоконзервативаца да Иран програм о нуклеарној енергији (са петопроцентно обогаћеним уранијумом) има само да би прикрио програм нуклеарног оружја (који тражи уранијум 95% обогаћен) је увек била параван стварним разлозима супротстављања Вашингтона Ирану и стварном плану Вашингтона.

Са становишта доктрине америчке светске хегемоније Вашингтона, проблем са Ираном је његова независност. Као Ирак, Либија, Сирија, Венецуела, Еквадор, Боливија, Бразил, Аргентина, Куба, Северна Кореја, Русија и Кина - ни Иран није вазал Вашингтона.