Телеканал "Звезда": Бојево гађање Таманске дивизије на полигону Алабино (ВИДЕО)

"МСТА-С" (Извор: Военное обозрение)

У наоружању Таманске дивизије су тенкови Т-90, самохотке "МСТА-С", противавионски ракетни системи "Тор" и противавионски топовско-ракетни системи "Тунгуска". Један од задатака тенкова - погодити мету на удаљености од једног и по километра, при чему се мета на хоризонту појављује изненадно.

Ципрас купује време!


Александар Јовановић / Ћирилизовано: Како и на сајтовима на енглеском језику који су доказано склони Ципрасу и Грчкој има текстова у којима се тврди да је "Ципрас поклекао", што значи да ће вечерас и сутра и на српском интернету потећи анализе типа "знали смо", ево једног подкаста X22 Report, извора о којем сам више пута писао и препоручивао га, зато што његов творац реагује хитро, али разложно, и што нам износи широке и, обично се таквима покажу, тачне увиде - а где се потези Грка тумаче другачије од онога што чујемо из ларме првобораца на громопуцателне, али испразне, наслове (а што негативно утиче, умал' у наслов не ставих "бре").

Испод је преглед садржаја ове 712 епизоде. О Грчкој се говори у првом делу, али послушајте и остало - повезано је, а и сазнаћете ствари којих свакако неће бити у мејнстрим медијима, а и у "нашим" врло, врло мало. Наравно, ту је питање језика, али... ако се нађе неко да грди што није све преведено, нека се запита колико је допринео да то што очекује и добије.

Користим прилику и да вас обавестим да ће данас и сутра бити мање превода, ако уопште, јер заиста је крајње време дошло да се потпуно пређе на линукс оперативни систем, што захтева времена за припрему, пребацивање и испробавање новог.