Јутјуб образовање: Geography Now! Bosnia and Herzegovina (ВИДЕО)


Почиње мекетом. Биће се зове Пол Барбато и творац је "првог Јутјуб канала који покрива профиле свих земаља". Више о њему и шта хоће погледајте на страници на којој се "краудфандингује": Support Paul Barbato creating Youtube's FIRST channel covering profiles on ALL countries!. Тврди да је за сваки овакав видео потребно 30-40 сати рада, да се мора од нечега и живети, а Лос Анђелес је скупо место...

Бугарске муке по евру

Фото: Pravda.Ru

Бугарски новинари рачунали колико је просечан Бугарин сиромашнији од просечног Грка.

Испоставило се да је просечна зарада Грка већ неколико година 3,5 пута већа од просечне зараде Бугара.

У 2013. години, на пример, просечна годишња зарада становника Грчке била 8879 евра, што је око 17366 бугарских лева.

Просечан Бугарин је тада зарађивао само 5094 лева, а 2014. још мање, 5018 лева.

Док се у Грчкој рачуна да лице са мање од 4068 евра годишњег прихода (7956 лева) живи испод границе сиромаштва.

Руски политичар предвиђа скори пуч против Путина (ВИДЕО на руском и са енглеским титловима)

Извор: Zero Hedge
Члан руске Државне думе Јевгениј Федоров у полусатном видео интервјуу износи предвиђање да ће руски председник Владимир Путин за највише две године бити збачен у државном удару којег ће организовати Американци. Он каже да су агенти америчке владе поручили руским олигарсима да ће се окористи по окончавању америчких санкција, и да ће сви ће олигарси који сарађују не само уживати привилеговане позиције код сукцесора владе, већ и да ће им, ако план не успе, у САД бити загарантован положај који ће по богатству и моћи бити једнак или превазилазити оно што имају под Путином.

Трамвај 9Ћ (ВИДЕО)


Као што је најављено на сајту Српског удружења „Ћирилица“ Београд данас је отворена редовна линија „9Ћ“ у улици Војводе Степе. Ћириличари као и увек пуни акције предвођени председником скупштине „Ћирилице“Љубинком Стојановићем на данашњи велики празник Светих Петра и Павла приредили су за своје чланове лепо дружрње уз песму и причу.

Након поздравне беседе Љубинка Стојановића „редовну линију“ која се из Културног центра Београда вратила на стару трасу отворио је најстарији становник тог дела града и редовни посетилац кафића „Одисеја“ деведесетчетворогодишњи ујка Ђуро.



Украјински тенковски батаљон одбија да извршава наређења и хоће кући (ВИДЕО)


Војници 2. батаљона 17. тенковске бригаде Украјинских оружаних снага су у видео поруци председнику Петру Порошенку рекли да више неће извршавати наређења својих команданата

Тенкисти су председника позвали да се позабави "анархијом у војсци", рекли му да њихова јединица ове године ниједном није ротирана, и да је командант бригаде, када му је свега било доста, "само слегао раменима и отишао на одмор" - јављају РИА Новости

"Ј... нам се за претпостављене, као што се њима ј... за нас - игнорисаћемо њихова наређења, а своје оружје нећемо предати, немојте покушати да нас разоружате. Прихватамо да нас демобилизују и у том случају оружје ћемо сами предати, али ако покушају да нам га отму силом, онда ћемо се против њих борити", саопштили су војници.

Novorossia Today: "Десни сектор" прети да ће на разговоре с властима у Кијеву послати 17 батаљона

Мукачево после преговора о "сферама утицаја"
Украјинска екстремистичка организација "Десни сектор" неће положити оружје, већ ће кијевским властима демонстрирати своју снагу, саопштио је  у недељу секретар за штампу те организације, Артем Скоропадски.

"Наш вођа Дмитриј Јарош није наредио да се положи оружје и наши војници то неће учинити", рекао је он, додајући да организација има у резерви 17 батаљона који су сада на обуци пре одласка у Донбас и да ће "ако је потребно, сви они бити код председничке администрације и Министарства унутрашњих послова, а онда ће власти видети шта је љут националиста."