"Десни сектор" преузео контролу над градом Лавов у западној Украјини

Екстремистичка организација "Десни сектор" је поставила контролне пунктове око града Лавов и де факто контролише град, саопштио је представник за штампу "Десног сектора" Лавовске области, Тарас Кузјак.

 


Фелинијев легендарни филм у новој верзији


Фелинијев правни наследник је пристао да се сними нова верзија легендарног филма „Слатки живот“.


Име новог режисера и главних глумаца још није познато, али је Фелинијева наследница дала дозволу да се сними нова верзија познатог Фелинијевог остварења из 1960-е године,„Слатки живот“ (La dolce vita).

Франческа Фелини, сестричина познатог италијанског редитеља, који је преминуо 1993. године, потврдила је да ће бити снимљена савремена верзија филма. Она је последњих година добијала безброј захтева за поновно снимање, али је до сада увек давала негативан одговор. Ипак направила је изузетак и позитивно одговорила италијанско-америчкој продукцијској кући Амби груп. Вероватан разлог за то је што је и задња жива, а главна глумица Анита Егберг, преминула у јануару ове године. Да подсетимо, главни глумац, Марчело Мастројани, преминуо је 1996. године.

Викторија Нуланд данас у мученом Београду

Ћирилизовано: Београд је херојски град, хиљадама година је свашта трпео и свачега се нагледао, преживеће и есенесовце, Вучића и његову "гошћу", али... стварно ће бити гадно. Сједињеним Америчким Државама треба рат, ми смо му на Балкану склони и без Немаца и Англоциониста, неће Нуландовој бити тешко да у предигри за "fuck the EU" поред Украјине, Македоније, Космета... употреби и Србију.

"Ћирилизовано" ће већ наћи нешто свеже и сочно о Нуландовој за превод, али ће, што се Србије тиче, тога бити тек наредних дана. За сада пар предлога за читање и превод кратког прошлогодишњег текста о брачном пару Каган-Нуланд, једном из серије у којој је магазин Политико - у најбољем маниру англоционистичког помпезног лицемерства - представио 50 најутицајнијих људи у Вашингтону.



Најмоћнији амерички брачни пар


Аутор: Мајкл Ховилер
Она: помоћник државног секретара САД за европске и евроазијске послове
Он: виши сарадник Брукингс института

Викторија Нуланд и Роберт Каган су се заљубили једно у друго "причајући о демократији и улози Америке у свету" на једном од првих састанака. Заједничка страст није временом избледела.

Пре само две године, председник Обама је сарадницима почео да прича о Кагановом есеју у којем историчар и аутор пише о прпадању Америке - теми о којој је Обама говорио у јануарском "Стању нације".  Ове године, Каган је у Њу рипаблик магазину избацио нови есеј, "Супериле не иду у пензију" (Superpowers Don’t Get to Retire), где инсистира на трајној обавези Америке да обликује светски поредак, и председнику упућује директан изазов, истом председнику који је своју спољнополитичку доктрину сумирао минималистичком "не прави срања" директивом. Обама је Кагана хитно позвао у Западно крило Беле куће на консултације, али је очигледно да је овај помогао и буђењу критика председника од стране републиканаца, који су почели да усвајају Каганов аргумент, да то што Америка већ деценију војује у Ираку и авганистану не значи да супер сила треба да подвије реп и седи кући док се помаљају нове кризе, у Ираку, Русији и Сирији.