Нема никаквог споразума о програму помоћи Грчкој


Сваки уредник, аналитичар и коментатор који устврди да је "постигнут споразум о програму помоћи Грчкој" - лаже.

Грчка НИЈЕ постигла споразум о помоћи, нема га на било који начин и у ма ком облику. Оно што се ЈЕСТЕ десило је то да се грчки премијер сложио да покуша да грчки парламент усвоји програм драконске штедње (у чему је успео, о томе овде, а текст пред вама је објављен 15.07. у 09:47 - прим. прев.).

Ако то учини и ако грчки парламент усвоји такав програм онда ће почети ПРЕГОВОРИ (а не одмах споразум) о томе да ли ће или неће Грчка примити још један програм помоћи.

Простије речено, Грчка има три дана да пристане на програм штедње по коме ће Европској унији предати имовину у вредности 25% свог БДП-а ...  када могу да отпочну РАЗГОВОРИ (а не спровођење Споразума) о могућем трећем грчком програму помоћи.

Пол Крејг Робертс: Грчка је тек почетак

Читава Европа, и безбрижни Американци и Канађани, сви су упозорени Сиризином предајом агентима Једног процента. Порука слома Сиризе је да ће систем социјалне заштите на Западу бити демонтиран.

Грчки премијер Алексис Ципрас је пристао да једнопроценташи пљачкају грчки народ отимајући му достигнућа из области социјалне заштите остварена у 20. веку после Другог светског рата. Пензије и здравствена заштита старих су непотребни, новац треба једнопроценташима.

Заштићена грчка острва, луке, водоводи, аеродроми, читава грчка баштина, све то треба да буде продато Једном проценту. По повољним ценама, наравно, какве цене воде после неће бити.

"Десни сектор" - пљачкање у име слободе

Олена Билозерскаја 8у средини) лауреат Дојче веле и Гебелс "Десног сектора" (Фото:Euromaidan Press)

 

Зашто ће се наставити са пљачкањем банака, продавница, бензинских пумпи и убиствима, објашњава  гласноговорница "Десног сектора", Олена Билозерскаја, правдајући злочине на идеолошкој основи.


За оне који не разумеју украјински, да објасним: овде Билозерскаја, сад већ поносна што је убијала људе у Донбасу, отворено каже да борба за "праведни циљ 'Десног сектора'" тражи новца, доста новца! А на који начин, по цену коликих жртава, то није битно, важна је Украјина.

Правдавајући убиства у Мухачеву, Билозерскаја каже: "Људи, ви не знате историју. Сви народни јунаци, од Робина Худа до Кармелика су били, како год окренете, пљачкаши. Да, Робин Худ је отимао "лошима" и помагао "добрима". А кога је убио "Десни сектор - јадну и беспомоћну сирочад? И чему служе сва, па и финансијска средства "Десног сектора", ако не победи у ослободилачком рату?