Пољска постаје колонија Немачке (вапај пољског политичког коментатора)





Рафал Зиемкиевич је у својој колумни на Interia - Polska објавио текст под насловом "У џепу Немачке" (Ziemkiewicz: Polska staje się niemiecką kolonią), с циљем да скрене пажњу на неуспех Пољске да за протеклих 25 година успостави суверенитет. По његовом мишљењу, Пољска постаје колонија Немачке, а водеће политичке снаге немају смислен план деловања.

Зиемкиевич истиче да Немачка остварује највећи трговински суфицит на свету, и да је њен однос према Пољској "кваран и нечист као и данашња, од  ропства оболела, Пољска", коју Немачка претвара у сопствену провинцију без великог труда.

"Да се то оствари довољно је бити великодушан у зајмовима - стотинама милијарди које је смазала елита Треће Републике Пољске, као и подједнако великодушне субвенције Европске уније, које нису толико помогле пољској инфраструктури колико петрифицираној елити хијерархије, која је с њима  поткупљивала изборну елиту - и резултат се врло брзо показао", пише Зиемкиевич. Он наводи и примере преузимања националног наслеђа Пољске у областима као што су саобраћај или рударство:

Као пре 80 година: Немачки медији о обуци украјинских нациста (ВИДЕО)


На једном од безброј примера.

У видео-репортажи немачке државне телевизије АРД (Arbeitsgemeinschaft der öffentlich-rechtlichen Rundfunkanstalten der Bundesrepublik Deutschland - ARD) речима се, тобоже, тежи објективности, али сликом се поручује... а човек у сазнајном процесу преко 85% информација прима чулом вида. И када видите све те младе људе, поготову ако сте сами родитељ, већ сте напола условљени да (бар) не можете да их мрзите, јер и то су нечија деца...

Зато гледајте пажљиво, и најбољим мајсторима нешто промакне. Са аспекта жељеног циља, није баш успешна пропаганда допустити инструктору (сада деце, за који дан злочинаца) да искрено каже шта је његов лични мотив за учешће у оваквом рату: "Некада сам био конобар, а сад имам униформу, командујем..." И што не рече, али се подразумева - одлучујем о животу и смрти.

"Десни сектор" и полиција сложно узимају мито на контролним пунктовима код Мукачева


Нижњи Ворота, Закарпатска област (код Мукачева): "Украјинска саобраћајна полиција добила тешку опрему", пише дописник "Аустријског курира" Стефан Шохер.

Шохер каже да су га на контролном пункту зауставили припадници Националне гарде, полиције и "Десног сектора" - заједно.

Исту ствар су потврдили и други извори: "Десни сектор", саобраћајна полиција и Нацонална гарда су заједно на контролном пункту 50 км од Мукачева.