Мења ли "Десни сектор" страну?

Мења ли? Вођа "Десног сектора" се изјаснио за несврставање Украјине и против уласка у ЕУ и НАТО? Такав став одступа од званичног става Кијева, али је конвергентан ставу украјинске опозиције и донбаских побуњеника. Приметан је био и Јарошев помирљив тон кад је говорио о "донбаским рударима".

 "'Десни сектор" никада није био нити је за улазак Украјине у ЕУ. Ми верујемо да Украјина треба да буде субјект, а не објект геополитике. Залажемо се за несврстан статус Украјине. Као и донбаски рудари, и ми смо против НАТО база у Украјини, што значи да смо против чланства Украјине у НАТО-у. Ми се обраћамо и људима који су за ЕУ и онима који желе савез са Русијом  Наглашавам: ми смо за несврстан статус Украјине", рекао је Јарош на Телевизији Украјине.

Сава Росић: Драгану Васиљковићу с љубављу и дивљењем


Драги мој капетане!

Кад је било стани-пани, када су се све але и вране овога света окомиле на Србе – саме, без игде икога „да пожали ка да би помога“ – могао си наћи стотину изговора, био си тамо далеко докле не допире пиштање нејачи ни кукњава жена... Ипак си оставио јахту и остала животна задовољства, не мислећи да ли ћеш убудуће искијати тај порив „грлом у јагоде“, и прискочио у помоћ мушкима који бране кућни праг а невешти су! Многи очеви су, захваљујући твојој обуци, на радост своје деце претекли. А како изгледа живот без оца – Ти најбоље знаш! Ниси заборављао ни инвалиде ни борачку децу, премда си уместо тога могао себи нешто да приуштиш – па и да плаћаш адвокате у својој суданији са потомцима исељеника (а зна се кога су тамо слали и како су се такви обрачунали са староседеоцима Аустралије)...