Виндоус 10 је стигао! Припазите се...

Виндоус 10 је управо стигао и са њим нови "Мајкрософтов" Споразум о услузи и Изјава о политици приватности (Privacy Policy and Service Agreement).

Нова правила ступају на снагу 1. августа. Предвиђају неколико узнемирујућих ствари о којима би требало промислити ако користите услуге и софтвер компаније.

Изјава о приватности и споразум о услузи заједно имају 45 страница. "Мајкрософтов" заменик главног саветника Хорацио Гитерез написа да су то "једноставни услови и политика које људи лако могу да разумеју". Али их ви вероватно нећете прочитати. Зато сам ја...

"Мајкрософт" је као и многе друге компаније приграбио нека веома широка овлашћења у прикупљању ствари које радите, говорите и стварате користећи компанијин софтвер. Ваши подаци неће остати на вашем рачунару, то је сигурно.

"Бели вођа" неонацистичког батаљона "Азов" позван у Европски парламент

"Бели вођа"

Члан Европског парламента из Чешке, Јарослав Штетина, позвао је команданта расистичког и неонацистичког батаљона "Азов", Андреја Билецког "Белог вођу", да говори пред Европским парламентом и члановима објасни мотиве, ставове и циљеве "Азова", а све у циљу отварања дијалога.

Европа Украјини нуди колонијални статус

Сергеј Наришкин / Novorossia Today | news agency

Европа је Украјини понудила колонијални статус, рекао је у четвртак у интервјуу за дневник Известја председник руске Државне думе Сергеј Наришкин.

Наришкин је сигуран да тежња појединих земаља да наставе с империјалистичком и колонијалистичком политику и даље постоји зато што је "дугогодишња некажњивост и за злочине против мира и човечности и за прећутни пристанак на неонацистичке и друге идеологије које воњају по расизму" кључни фактор овакве политике.

"Добар део оружаних сукоба је започео уз прећутну сагласност са идејама етничке супериорности једног народа над другим народима", рекао је Наришкин, и истакао да су у том контексту савремене идеологије супериорности "изузетно опасне".