Џими Картер: САД су "олигархија са неограниченим подмићивањем политичара" (ВИДЕО)

Фото: Пит Милер / АП

Бивши амерички председник Џими Картер  је у уторак у емисији која се емитује широм Америке, "Програм Тома Хартмана" изјавио да су САД сада "олигархија" у којој је "неограничено подмићивање политичара потпуно подрило наш политички систем јер треба вратити дугове главним покровитељима". И демократе и републиканци, каже Картер, "на те ничим ограничене суме новца гледају као на сопствени велики бенефит".

Пентагон хоће кибернетичко оружје еквивалентно нуклеарном и шта се дешава са Ф-35 (ВИДЕО)

Штабови Пентагонове Кибернетичка команда и Управа националне безбедности у Форт Миду у Мериленду (Патрик Симански /Асошиејтед прес, извор: LA Times)

ЛА тајмс: Пентагон хоће кибернетичко оружје довољно јако да одврати нападе - Pentagon seeks cyber-weapons strong enough to deter attacks:

"Људи слични онима који су свету дали печуркасте облаке тешко раде на новом пројекту - кибернетичког оружја толико јаког да би само његово постојање одвраћало стране владе од напада на базе података Сједињених Америчких Држава и рачунарске системе од виталне важности.

Идеја се састоји у томе да се војни концепт који је свет сачувао од бомбардовања нуклеарним бомбама за време хладног рата прилалагоди дигиталном ратишту 21. века.

САД и Совјетски Савез су за четири деценије створили огромне стокове нуклеарног оружја, али га никада нису користили. Један од разлога је уверење обе стране да би сваки напад наишао на једнако разорни контранапад. Војни планери то називају загарантованим међусобним уништењем.

Садашњи планови за "кибернетичко одвраћање" имају за циљ да за дигитално доба развију нешто слично."

Руско Министарство одбране позива НАТО да се мало играју (ВИДЕО, енглески титлови)


Извор: Russian Defense Ministry proposes to organize International Army games in August 2015 | defencerussia

Министарство одбране РФ позива војске земаља НАТО-а на отворено и поштено такмичење наМеђународним војним играма. Такав позив западним суседима данас је упутио заменик шефа Института за одбрану Анатолиј Антонов на прес-конференцији посвећеној Међународним војним играма које ће почети 1. августа. На овогодишњим играма ће учествовати представници армија из 17 земаља, али не и представници Сјеверноатлантског савеза. Према речима Антонова, он се нада да ће НАТО осмелити на отворено такмичење.

Породица Осаме Бин Ладена изгинула у авионској несрећи у Енглеској (ВИДЕО)

Авион је покушао да слети на аеродром Блекбушију У Хампширу, при чему је промашио стазу [ЕПА]. Извор: Al Jazeera Balkans

Портпарол полиције Хемпшира у јужној Енглеској је саопштио да су у паду приватног млазног авиона у петак погинуле четири особе. Саудијски и британски медији преносе да су погинули били рођаци покојног вође Ал Каиде Осаме Бин Ладена.