Пуковник Касад: Доњецка Народна Република под узбуном

Сукоб ескалира.



1. Од кад су Украјинске оружане снаге (УОС) гранатирале Горловку 9. августа, народна војска у Доњецкој Народној Републици и Луганској Народној Републици је стављене у стање високе приправности. Но, активност у ДНР је много већа него у ЛНР. Војска се враћа са допуста.

2. Од јуче делују ВЛР (вишецевни лансери ракета], што је раније било само спорадично. Синоћ су стране размењивале артиљеријску ватру. Крај Горловке се воде спорадичне борбе.

3. Обе стране су на фронт довукле опрему (које смо појачали другу линију), а хунта је и званично одбацила било каква ограничења код артиљерије и отворено дозвољава (легализовала је) њену употребу.

4. Очекујући офанзиву Украјинских оружаних снага, ДНР и ЛНР активно појачавају своје положаје на фронту. Војне структуре су повећале активност:

5. Данас су у Доњецку људи пуштени са посла раније, јер се плаше масовног гранатирања. ДНР у градовима припрема склоништа, говори се да су могући ваздушни напади.

6. Званичници отворено говоре и да борбе високог интензитета могу избити сваког часа. Мински формат не даје знаке живота. (Следећи састанак би требало да буде одржан крајем августа, плус најављени "разговори" у септембру.):

7. Према различитим изворима, почетак активне фазе сукоба очекује се у наредним данима, ако дипломатија не релаксира тренутну ситуацију.

8. У принципу, активности указују да ће у наредним данима пре доћи до новог масовног крвопролића, него да ће бити вођен рововски рат као од априла до јула 2015.

Деца на мети ЕУропске пропаганде (ВИДЕО)

Извор: Captain Euro | Europe's superhero!
РТ:
"ЕУ је избацила цртане филмове за децу који промовишу њену политику финансирања, здравствене заштите и слободног кретања. Цртаћи би требало да Европску унију учине бољом у дечјим очима.

Члан Европског парламента из британског УКИП-а Жерар Батен, пак, мисли да то никакве везе нема са образовањем већ са арчењем пара пореских платиша."