Сирија израелски Ф-16 бомбардер оборила руским противваздушним системом С-300

Уредник "Глобал рисерч"-а: О обарању једног израелског ратног авиона западни и израелски медији нису извештавали. Према Спутњику од 21. августа, "Израелско Ратно ваздухопловство је извело ваздушне нападе на западну Сирију, гађајући војну базу владиних снага у Кан Ал Шеиху у Дамаској области, и још једну у областии Ал Кунеитра, после шесточасовног прекида у вишеструким ударима по Голанској висоравни".

И иранска новинска агенција ФАРС је потврдила да је било израелских напада и да је оборен један израелски авион:

"Сиријска противваздушна одбрана је оборила једада израелски ратни авион који је нарушио ваздушни простор те арапске земље.

Израелски ловац је погођен изнад града Ал Кунеитра у петак.

Израел редовно нарушава сиријски ваздушни простор и изводи ракетне нападе на арапску земљу.

Израелско Ратно вадухопловство је у петак наставило да напада западну Сирију, гађајући базу 68. бригаде у кан Ал Шеиху у Дамаској области и базу 90. бригаде у области Ал Кунеитра, после шесточасовног прекида у вишеструким ударима по Голанској висоравни".

Јуче, у петак 21. августа 2015. у раним јутарњим часовима по дамаском времену, један израелски ловац-бомбардер америчке производње Ф-16 је дрско улетео у сиријски ваздушни простор и отворио ватру по 68. бригади, а затим се окренуо и одлетео назад ка 90. бригади у Кунаитри, да би осигурао безбедно слетање на територији окупиране Палестине, ако буде погођен. И погођен је. Испаљене су ракете система СА-9 из ПВО базе Ифтирас и СА-2 из ваздухопловне базе Халкхаала. Али, техничко чаробњаштво је највише исказано када је испаљена С-300 ((SA-10 “Grumble")) супер ракета противваздушне одбране Републиканске гарде из базе у близини ваздухопловне базе Маза у подножју планине Касијун западно од Дамаска. То је учињено тако што је електронско противдејство Ф-16 прво сређено са СА-2 и СА-9, па је кренула С-300, да истреби гамад унутар израелског авиона. С-300 је израелски бомбардер претворила у дим. Нема доказа да се пилот катапултирао. Уместо тога, очевици говоре о ватреној лопти лопти изнад Голана и остацима авиона распршеним по ваздуху изнад долине Хулех у Палестини.

Телеканал "Звезда": Служу России! Војне новости за 23. август 2015.


Ако и не знате руски, разумећете најважније. Јер вам то омогућавају они који знају природу свог посла, да у визуелним медијима примат има слика "јунака" вести и догађаја, а не појава и памет новинара.

Продукција Телеканала "Звезда" је за телевизијске и видео сладокусце, свеједно да ли су русофили или не.

Осам и по хиљада милијарди долара које је појела маца


Чланак Daily Kos-a под насловом Највећи скандал у историји САД о којем још увек не говоримо / The Biggest Scandal in US History That We're Still Not Talking About јесте "апсолутно запањујући" због податка да Пентагон не зна где се деде 8,5 билиона долара - илустрација те масе у новчаницама од сто долара дата је горе - али није инспиративан за превођење јер је у њему, изузев пар корисних линкова и рачунице колико је то пара по комаду Американца или домаћинству, све сама кукњава и зато га нећемо превести.

СЛОБОДА ЗА ДОРИНА: Напишите писмо подршке Александру Дорину да смо уз њега, у истини до коначног ослобођења!

фото колаж: СРБски ФБРепортер

Поштовани читаоци СРБског ФБРепортера, како смо већ раније рекли, од захтева и тражења начина да се ослободи Александер Дорин (Борис Крљић) – НЕЋЕМО ОДУСТАТИ.


Нова вест о Дорину је у ствари стара, он је сво време у тоталној изолацији, у самици. Није имао било какве контакте са осталим затвореницима, а није дозвољен ни контакт са био којим другим лицем осим са његовим адвокатом.

Представници издавачке куће Архиман са којима смо у контакту обавестили су нас о овој тоталној изолацији, којом је, како кажу, планирано да се Александер сломи, изнуди његово признање за дело које му се приписује, а тиме и сакрије његово досадашње прогањање због истине коју износи у јавност. После тога би се, како коментаришу из Архимана, повела нападна медијска кампања да се Дорин још више „понизи и запрља“, и они су чврсто уверени да само пажња јавности и континуирани притисак на оне који одлучују може да спречи реализацију овог „злочиначког плана“.