Жељко Цвијановић, апологета у цивилу

Цвијановићу се, авај, Вучићева политика редовно привиђа, барем утолико што никада јасно и гласно није признао да је нема

Фризирана илустрација: КМ Новине (Извињавамо се због латинице)

















Пише: Миодраг Зарковић


Мада је подршка Александру Вучићу и СНС-у заиста велика у математичком смислу, она стоји на стакленим ногама, о чему ћемо неком другом приликом. Углавном, баш због килаве и климаве природе те подршке, Вучићу су апологете од непроцењиве вредности. Нема их много, али су правдаоци Вучићевог режима, што би се рекло, правилно распоређени и још правилније усмерени. На пример, баве се скоро искључиво опозицијом, док власт једва да и узимају у уста, у количини која је директно сразмерна способности да се прича и прича а не каже ништа.

"Цвијановићеве колумне су, дакле, окружење у којем „патриотска опозиција“ не само да постоји, него још испада и главна опасност по Србију".


Гилад Ацмон: Избеглице би требало да уточиште потраже у синагогама


Немачка је јуче прозвала велику Британију због мигрантске кризе. Немачка очекује да ће до краја године прихватити више од 800,000 азиланата. И Британија се припрема за катастрофу - затвара двери. Немачко прозивање има неког смисла, морам признати. На крају крајева, Тони Блер и његова лабуристичка странка су покренули криминални рат што је довео до глобалне хуманитарне кризе. Али Блер у томе није био сам. Уствари, он једва да је био шабат-гој (нејеврејин потрчко за празник Шабат када Јевреји не смеју ништа да раде - прим. прев.).

Дементност код људи у четрдесетим годинама и вакцине

Илустрација: Homeschool

Деменција и друге неуролошке болести мозга погађају све млађе и млађе људе - показују ново истраживање научника са енглеског Универзитета Борнмаут и студија објављена у часопису Surgical Neurology International. Раширеност ових болести је достигла ниво "скоро епидемије", кажу истраживачи, а тако брзо повећање указује на знатан утицај "фактора средине".

"Стопа раста у тако кратком времену сугерише тиху или чак 'скривену' епидемију, у који фактори животне средине морају имати велику улогу, а не само старење", каже главни истраживач Колин Причард. "Живот у данашње време производи мулти-интерактивна загађења животне средине, али и промене у људском морбидитету, укључујући и неуролошке болести у мери која указује на утицаје околине."

Српска медијска мајка, бивши директор ЦИА-е Дејвид Петреус би "терором на терор", Ал Каидом на ИД (Видео)

Фото: Бета / АП

РТ:

"Бивши армијски генерал и директор ЦИА-е Дејвид Петреус је позвао америчке функционере да размотре употребу Ал Нусра фронта, организације повезане са Ал Каидом, у борби против Исламске државе у Сирији - прочитајте више: Former CIA director Petraeus wants to use Al-Qaeda to fight ISIS – report "