Вучић упутио саучешће Бин Заједу због губитака у спровођењу геноцида у Јемену

А некад бејаху срећни дечаци... (Фото: Jutarnji.hr)

Шта год да је у питању - физички и емотивни настран однос, саучесништво у пљачкању Србије или обоје, тек Вучић још једном показа да не мари шта чини свом народу и држави.

Јеменци су се дрзнули па збацили власт коју им је наметнула Англоционистичка империја, то је морало да се казни и за кажњавање - геноцидом! - се користе проксији, Саудијци и слична олош међу којом и режим ком припада Бин Зајед, дошло је до неких губитака у извођењу кољачких радова - а Вучићу жао!?

Нема шта, Американци су атентатом на Драшковића када је овај сметао уједињавању "опозиције" и убиством не увек послушног Ђинђића осталим капоима утерали страх у кости и натерали их да  чине апсолутно све шта се од њих тражи. И кад се не тражи.

  
Користан линк: . - Велики губици Уједињених Арапских Емирата у Јемену (ВИДЕО) | Фонд Стратешке Културе - електронско издање

Жртве Вучићевог пријатеља (Фотографија: Farsnews)

Француска разматра учешће у ваздушним нападима на Исламску државу у Сирији

Француски "рафал" над Багдадом. Извор: Mohamed Al Ajil on Twitter: "A French Rafal Fighter Jet over Baghdad

Француска разматра учешће у спровођењу ваздушних напада на Исламску државу у Сирији и улазак међународну коалицију предвођену Сједињеним Америчким Државама, објавио је "Монд" на свом сајту у суботу, цитирајући неименовани извор "високог нивоа".

DEBKAfile: Вашингтон запажа руски војни ангажман у Сирији

DEBKAfile: "Russian airborne troops for Syria"
Амерички извори су у суботу објавили да је Москва бар од једне земље која се граничи са Сиријом затражила времена за прелет групе авиона преко њене територије на путу за Сирију - сугеришући да је у питању Турска. Амерички извори такође наводе да америчке обавештајно-извиђачке фотографије показују војну конструкцију - очигледно базу за војску и опрему у близини западног сиријског лучког града Латакија, упоришта Асадовог режима. Бела кућа је у петак увече обавестила јавност да су САД пратиле могуће руске војне потезе против ИД због напада исламиста на руску војну базу у Дагестану.

Deep Resource: Виктор Орбан, европски шампион у одбрани свог народа (Видео)

 Photo: GETTY
Виктор Орбан предводи европски отпор инвазији с југа - Мађари, људи с кичмом, могу да буду поносни што имају таквог вођу.

Туђице нису отмене речи

Због свог утицаја на јавност, матерњи језик највише загађују јавне личности, посебно медијске „звезде“, које њим никада нису добро овладале
 
Јован Прокопљевић

У општем растакању свих социјалних и културних вредности нападно се загађују и наш говорни и писани језик. Суочени с поплавом непотребних туђица, али и с елементарном неписменошћу многих познатих јавних личности (да о мање образованој множини чак и не говоримо), језикословци су се, војнички речено, тихо повукли на положаје одсудне одбране, штитећи преостале „црвене линије”. Без помоћи и подршке образованих лаика других струка, јасно је да су они сами немоћни да штите лепоту и богатство српског језика.

Сведоци смо да су многе стране речи које су, мање или више невољно, прихваћене као дублети временом истисле домаће изразе, незаменљиве до пре само неку деценију. Док смо раније летовали у разним, махом приморским местима, сада се одлучујемо једино за дестинације. Мада тог израза нема у шестотомном Речнику српскохрватскога књижевног језика, има основа да се њиме обогати наш језички фонд, али не по цену потпуног прогона његовог домаћег пандана – старог доброг одредишта.