Председница ММФ-а импресионирана успехом украјинске привреде

Председница Међународног монетарног фонда Кристин Лагард је током посете кијеву изјавила да привреда Украјине протеклих неколико месеци бележи раст.

"Импресионирана сам чињеницом да је Украјина последњих неколико месеци остварила раст", Газета,ру цитира председницу ММФ-а.

Лагард је подвукла да је свет изненађен успехом Украјине.

Кристин Лагард и Александар Вучић

Телеканал "Звезда": Служу России! Војне новости за 6. септембар 2015.



Јерменски стручњак: "Русија неће допустити да Азербејџан покрене рат на Јужном Кавказу"

Ћирилизовано: Чланак јерменске агенције је од јуче, али с обзиром на Јерменско-азербејџански сукоб: "Војска Азербејџана извела 208 напада на положаје непријатеља" доста говори.


Григориј Ајвазјан

Јереван, 5. септембра, АРМЕНПРЕС. Стручњак за азербејџанска питања Григориј Ајвазјан је уверен да ће Русија оштро одговорити ако Азербајџан покрене нови рат на Јужном Кавказу. Према његовим речима, посета Бакуу министара спољних послова РФ Сергеј Лаврова то и потврђује. Експерт Ајвазјан каже да је Лавров на сусрету са новинарима 5. септембра "покушавао да азербајџанског авантуристу диктатора позове на смиреност".

Јерменско-азербејџански сукоб: "Војска Азербејџана извела 208 напада на положаје непријатеља"

Фото: Trend News Agency

Баку, Азербејџан, 6. септембар

Trend – News from Azerbaijan, Georgia, Kazakhstan, Turkmenistan, Uzbekistan, Iran and Turkey.:

Узимајући у обзир оперативно стање, Војска Азербејџана је извела 208 напада на положаје непријатеља, саопштило је 6. септембра Министарство одбране Азербејџана.
Јерменске оружане снаге су  на различитим деловима контакт линије азербејџанске и јерменске војске прекршиле примирје са Азербејџаном 145 пута за последња 24 сата.
Јерменска војска против положаја азербејџанских војника користи минобацаче, лансере граната и митраљезе великог калибра.

Догађаји су у току.


Руски дом: У Београд долази прослављени ансамбл "Александров"


Руски дом представља програм боравка Академског ансамбла песама и игара "А.В.Александров" у Београду

Ерик Зисе: Јавно разилажење Oбаминог режима и ЕУ око украјинског рата


Сада се и отворено показује неслагање три западна лидера око питања шта даље чинити у погледу Украјине - Обама (САД) против Оланда (Француска) и Меркел (Немачка).

Раздор је у петак 29. августа постао јавна ствар - а разлог питање да ли споразум Минск II треба да остане на снази да би се окончао грађански рат. Обама подржава став украјинског председника Петро Порошенка да треба кршити одредбе Минска II  да би се споразум једног дана окончао, док се Оланд и Меркел слажу са председником Русије Владимиром Путином, да споразум Минск II треба остварити у потпуности.