Инфилтрација припадника Исламске државе у Европу под маском избеглица


Више од четири хиљаде милитаната радикалне групе Исламска држава се инфилтрирало у западне земље претварајући се да су избеглице, известио је у недељу британски лист Сандеј екпрес, позивајући се на речи једног агента ИД.

Оперативац ИД је говорио о садашњој тајној операцији и потврдио да је на хиљаде "спремних милитаната ИД тренутно у Европској унији". Исламска држава наводно тајно превози наоружане милитанте преко границе са Турском и усмерава их у европске земље.

Мајданитска Украјина: Девојке се удају за Арапе да би новцем могле да помажу породици (Видео)


Russia Insider:

Све више младих Украјинки се удаје за мушкарце са Блиског истока, јер их НАТО-ов рат присиљава да се за новац удају у иностранству не би ли помогле својим породицама у ратом разореној Украјини


DEBKAfile: Најмање 14 турских полицајаца погинуло у нападу ПКК (и чему то може да води)

Фото: АП / Извор: At least 14 policemen killed in PKK attack in eastern Turkey - LOCAL

Експлозивна направа коју су поставили припадници забрањене Курдске радничке партије (ПКК) разнела је у уторак аутобус у источној турској провинцији Игдир, усмртивши најмање 14 полицајаца.

ДЕБКАфајл: Место напада је стратешки важно: аутобус је ишао ка прелазу Дилуку, на граници између Турске и Нахчиванске аутономне републике у саставу Азербејџана. Ова република је предмет спора Турске и Јерменије. Очигледно је да ПКК шири своје нападе и удара на осетљиве рубове Турске.


Илхам Алијев: Неки страни кругови желе "Мајдан" у Азербејџану


Баку, Азербејџан, 8.септембра

Тренд:

Сценарио зла што се данас примењује на Блиском истоку постоји и за Азербејџан, изјавио је председник Азербејџана Илхам Алијев 8. септембра, обраћајући се присутнима на састанку о економским питањима и припреми државног буџета за 2016. годину.

Неки страни кругови су говорили о "Арапском пролећу" у Азербејџану 2011. године, а потом и 2012. године када су тврдили да је неизбежан, рекао је Алијев.

Језикофил: Пазите у којој улици станујете

Имала она наша Тетка Норма четворицу синова. Један се звао Раде, други Мика, трећи Иво и четврти Пера. Раде живео негде око Крагујевца, кад су му нешто давали, говорили су да дају то Радету. Завршио Раде своја посла, па отишао да живи у Ваљево. Кад су му плату давали, говорили да дају то Раду. Раде се није бунио, важно је да дају.
 
Тетка Норма била светска путница, па је стицајем околности њен син Иво рођен негде у Босни, где је Тетка Норма била у посети код своје Старе Западне Тетке. Малом Иву тамо су нуткали слаткише, покварио је прве зубиће. Кад је стасао за школу,  Тетка Норма се преселила за Београд. Тамо су Иви давали скоро па ново име, мада је он и даље Иво, али кад су му давали књиге, давали су Иви, кад су слаткише бранили од њега, пошто је и даље на њих насртао, бранили су од Иве.