DEBKAfile: Руска нуклеарна подморница "Дмитриј Донској" прошла кроз Дарданеле

Фотографија: Ruska vojna tehnika

Војни извори "ДЕБКАфајл"-а јављају да је руска нуклеарна подморница "Дмитриј Донској" ТК-208, која се упутила ка сиријским територијалним водама, у среду прошла кроз Дарданелски мореуз. Највећа подморница на свету, у пратњи два брода за противподморничка дејства, носи 20 интерконтиненталних балистичких ракета и до 200 нуклеарних бојевих глава.

Такозвана избегличка криза и стварање Великог Израела


Све је очигледније да поплава избеглица служи остваривању јеврејског плана за стварање Великог Израела (Ерец Израел). Ако нисте упознати с тим концептом, Велики Израел је велики појас земљишта од Нила до Еуфрата којег је Израиљу наводно обећао Јехова.


Пусти Јеврејина на праг, он ће и у кућу.

Велики Израел је далеко већи од садашње државе Израел, а пошто се садашња колонизација Јевреја жестоко оспорава,  потребни су драстични догађаји да би могли да протерају аутохтоне семите (Арапе) и инсталирају нову државу.

Исламска држава, која је и раније радила за израелску обавештајну службу (Мосад), већ је освојила добар део територије на којој треба да се простире Велики Израел.

Др Зоран Аврамовић: Ивањи сахрањује ћирилицу

Свака одговорна култура води највећу бригу о свом наслеђу, о вредностима које трају вековима. А то понајвише важи за језик


Др Зоран Аврамовић

Није било случајно што ћирилицу забрањују окупационе власти 1915. и 1941. године. И нису тек инциденти напади на ћирилицу у неким деловима бивше Југославије. Разлози за тај политички погром на српско писмо могу се лако дефинисати.

Али шта да радимо са српским интелектуалцима који избацују ову културну вредност стару осам векова из савремене употребе. Притом јој проричу нестанак.

Радио Слободна Европа: "Нема бошњачки језик, има народ"

Ћирилизовано: Већ смо писали како америчка медијска агентура даје задатке овдашњим преституткама: Убиство Мозговоја: Срамно служење водећих "српских" медија америчко-укропској пропаганди

 

Овај чланак преносимо да бисте препознали тезе које ћете наредних дана читати по разним блицевима, новомагазинима, бееедеведесетдвојкама итд.

 

Радио Слободна Европа га је објавио у рубрици "Србија".

Nema bošnjački jezik, ima narod

 

Nastava na bosanskom jeziku počela 2013. u Novom Pazaru

Danica Gudurić 

09.09.2015 

 

U Srbiji je od pre deset godina bosanski jeziku službenoj upotrebi. Međutim, još traju polemike da li bosanski jezik lingvistički postoji ili je ispravno bošnjački jezik. Oglasio se i Odbor za standardizaciju srpskog jezika Srpske akademije nauka i umjetnosti (SANU), koji smatra da ovaj jezik odgovara terminu bosanski narod, a takav narod ne postoji, dok bi bošnjački jezik odgovarao nazivu bošnjački narod.
Pošto bosanski jezik odgovara terminu bosanski narod koji ne postoji, kako se navodi u obrazloženju SANU, u srpskom jeziku jedino je moguć jezik Bošnjaka zvati bošnjačkim jezikom, koji je varijanta srpskog jezika.

У Oдеси рат! Нацистички "Десни сектор" против нацистичких власти кијевског режима!


Вести нацистичких бандеритских агенција кажу да у Одеси влада потпуни хаос!

Нацистички "Десни сектор" се бори против власти украјинског режима! Група слушчади Порошенковог режима без икаквих ознака је 8. септембра извршила претрес стана Сергеја Стерненка који је на челу одеског одељења "Десног сектора", и "превентивно" га ухапсила и одвела у Приморски окружни суд  у Одеси.

Врхови новинарства: По "Фоксу", Русија и Кина сковале заверу за инвазију миграната у Европу (Видео)


Путин је крив за мигрантску кризу!

Путина кривите - то је порука преститутки са "Фокс њуса".

На овај видео сам наишао јутрос, али је после два сата уклоњен.