DEBKAfiles: О Путиновој понуди Израелу (и вероватно правом разлогу зашто је Берлускони ишао на Крим)

Путин је понудио да штити и развија гасна поља Израела и пре него што је руска војска почела да пристиже у Сирију

Извор: Netanyahu and Putin to get secure hotline - OSNet Daily

Пре више од две недеље, руски председник Владимир је изнео предлог Израелу да Москва преузме одговорност за чување средоземних гасних поља Израела, плус да Русија уложи 7-10 милијарди долара у развој највећег налазишта Левијатан и изградњу цевовода до Турске за извоз гаса у Европу. Понуда је учињена премијеру Бењамину Нетањахуу у поверљивом телефонском разговору и преко тајних изасланика.

Гилад Ацмон: Џереми Корбин именује "министра за Јевреје" (Видео)

У Великој Британији се догодило чудо: Лабуристичка, радничка странка гласала за левичара...


А Израел и јеврејска штампа у паници.

"Џуиш кроникл" је вечерас објавио да "гласине што последњих 48 сати стижу из Корбиновог табора наговештавају да он хоће да именује "министра за Jевреје" - изасланика за рад с јеврејском заједницом".

Сергеј Лавров: САД знају где су положаји Исламске државе, али их не бомбардују

Русија има информације да САД знају тачне локације Исламске државе (екстремистичке организације забрањене у Русији), али не издају наредбу да се по њима удари", рекао је руски министар иностраних послова Сергеј Лавров.

У емисији "Недељом" («Воскресное время») Првог програма,  Лавров је рекао да америчка влада "није била баш опрезна када је стварала коалицију и тајно утаначивала циљеве различите од декларисаних."

Телеканал "Звезда": Војне новости за 13. септембар 2015. године


Одна из главных тем выпуска - презентация новейшего российского танка Т-14 и БМП на базе «Армата». Кроме того, вы увидите кадры боевой стрельбы объединенной системы ПВО СНГ «Боевое содружество-2015» на полигоне Ашулук в Астраханской области. Также в программе: внезапная проверка войск ЦВО и стрельбы пулеметчиков ЮВО.

http://tvzvezda.ru