Послушајте и поделите: Дејан Берић на радију "Новорусија рокс"

Novorossia Today | news agency

Да их упознате с извором који треба редовно пратити, својим пријатељима поделите прилог са сајта "Новорусија тудеј": Crisis News With Special Guest Dejan ” Deki” Beric At Novorussia Rocks Radio | Novorossia Today

Ми само да напоменемо да Деки, на српко-руском :) , говори о својој књизи, Србији и ратовима у бившој Југославији - повлачи паралеле са Новорусијом... и да је уредник новоруског радија Зак Новак такође Србин: Пријатељ Новорусије из Америке - Србин из Њу Џерсија.

Novorossia Rocks радио можете слушати и преко насловне странице Ћирилизовано, апликација је одмах уз назив блога.


Crisis News With Special Guest Dejan ” Deki” Beric At Novorussia Rocks Radio

There was a special quest in the studio of Novorossia Rocks Deki from Serbia. He talked about books written by him, and compared wars in Serbia and Novorossia.

Виталиј Чуркин: САД више не желе пад Асадовог режима (Видео)

© AP Photo/John Minchillo/ Извор:
TASS: Russian Politics & Diplomacy - Churkin: UN mandate for Syrian chemical attack investigation should be spread to Iraq

УЈЕДИЊЕНЕ НАЦИЈЕ, 16. септембра / ТАСС /. САД више не желе да влада сиријског председника Башара Асада падне, изјавио је у интервјуу за Си-Би-Ес објављеном у уторак изасланик Русије у УН Виталиј Чуркин.

"Мислим да сада са Сједињеним Америчким Државама, са америчком владом делимо један став: они не желе да Асадова влада падне. Не желе њен пад. Они желе да се боре против Исламске државе на начин који неће нашкодити сиријској влади", рекао је Чуркин. "С друге стране, они не би хтели да сиријска влада искористи њихову кампању против ИД. Али они немају намеру да својим дејствима науде сиријској влади. Ово је веома комплексна ствар", додао је Чуркин.

Мигранти, Београд, Аушвиц... у вестима РТ-а (Видео)

Транзитно ђубре: становници љути због смећа које за собом остављају мигранти и избеглице 


По земљи разбацана ћебад, пластичне боце и картонске кутије. Тако изгледа тренутно стање на граници између Мађарске и Србије, где је на стотине избеглица заглављено у транзитним логорима у нади да ће наставити свој пут ка богатијим земљама. У Србији, коју су такође преплавили мигранти, становници су раздражени - како извештава РТ-ов дописник Денијел Бушел.


DEBKAfile: Нетањаху 21. септембра у Москви због хитних разговора са Путином (Видео)

Извор: Netanyahu and Putin to get secure hotline - OSNet Daily

Портпарол Кремља Дмитриј Песков је у среду потврдио да ће председник Владимир Путин у Москви 21. септембра разговарати са премијером Бењамином Нетањахуом.

Доларизација језика

Ова појава је одраз површности потрошачког менталитета финансијски и интелектуално осиромашеног друштва у транзицији


Раслојавањем српског језика на функционално-дисциплинарном нивоу настају језици струка и наука (банкарства, финансија, медицине, права, спорта...). Њихова лексика чини саставни део свеукупног лексичког фонда српскога језика, a у односу на општи језик они су маркирани својим лексичко-семантичким средствима, пре свега терминологијама.

Језик банкарства и финансија један је од најистуренијих језика струка и наука. Лексика овог регистра не припада затвореном систему термина, она је отворена ка општем лексичком фонду српског језика због своје природе и ширине употребе. Присутна је у комуникацији не само лица из струке, већ и у темама којима се баве сви корисници језика (нпр. кредити, платни промет, картице, финансијска криза, улагања, берза, осигурање...).

Russia Insider: Порошенко открио праве разлоге зашто САД и ЕУ не наоружавају Украјину

Украјински председник Петро Порошенко је у интервјуу за један украјински информативни ТВ канал обелоданио зашто ЕУ и САД одбијају да Украјини испоруче оружје: "Предочена су ми два разлога. Први, да немамо војску. Кажу да су се у оно што имамо инфилтрирали руски агенти и да све што нам дају завршава у Русији. И други, да нам је војска корумпирана. "