Лукашенко: Белорусија нема намеру да се удаљи од Русије

Белоруски председник је рекао да треба прекинути с причама о удаљавању Минска


Белоруски председник Александар Лукашенко на форуму о руским и белоруским областима © Mikhail Klimentyev/Russian Presidential Press and Information Office/TASS

СОЧИ, 18. септембра / ТАСС /. Белорусија не планира никакво удаљавање од Русије и наставиће заједништво с Москвом, изјавио је председник Александар Лукашенко на форуму о руским и белоруским областима.

"Нећемо сукобе ни са ким", рекао је Лукашенко, и додао да Минск и Москва граде добре односе. "Не треба нас критиковати ни због каквог удаљавања. Ми немамо где да се удаљимо. Увек смо били заједно и бићемо заједно још дуго."

Strategy Page: У смрт због јајића и телефонске камере

Извор: The Drill Down 380: Death by Selfie

Мобилни телефони и друштвене мреже су за обавештајне стручњаке међу најкориснијим изворима, али истовремено и проклетство. Да је тако могло се недавно видети кад је почело да се појављује све више снимака руских војника и тешког наоружања из Сирије. У почетку су Руси покушавали да своје присуство негирају, али су их демантовали сопствени војници објављујући (на руским друштвеним мрежама) фотографије које сведоче о њиховом присуству (и путу у Сирију). Руски цензори већину тих порука јесу успели да уклоне, али не пре него што су их видели и обрадили западни медији и обавештајне службе. Добра ствар за шпијуне са Запада, лоша за њихове руске колеге. Но, слично се дешава већ више од деценије. Иако се улаже велики труд да војска буде дискретнија, увек се нађе неко ко не слуша и стварном или потенцијалном непријатељу пружа шта му треба и тражи.