Пол Крејг Робертс: Вашингтон без мозга

Коефицијент интелигенције Вашингтона прати каматну стопу Федералних резерви - негативан је. Вашингтон је црна рупа која усисава сваку разумну владину одлуку.

Неуспеси Вашингтона су посвуда видљиви, нарочито у ратовима и по приступу Вашингтона Кини и Русији.

Посету кинеског председника Си Ђинпинга су заказали за викенд  - после папине посете Вашингтону. Да ли Вашингтон демонстрира како гледа на Кину тиме што њеном председнику даје споредну улогу спрам папе? Посету председника Кине да покривају вести с краја недеље? Зашто му Обама просто не рече да се носи дођавола?

Руска "Звезда" у Хомсу (ВИДЕО)



Телеканал "Звезда" у Сирији, још у Хомсу!

Присуство медија намене и калибра "Звезде" у Сирији је громка - а биће и свакодневна - порука империјалистима ко сад повлачи "црвене линије".

Апел "Јужног фронта" добровољцима, блогерима и медијима: Не подлежите заблудама


Текући догађаји показују да многи проруски сајтови и блогови немају јасну представу о ситуацији у свету.

На пример, има чланака у којима се тврди да се Русија стриктно придржава Минског споразума, што се нуди као разлог зашто Русија има војних капацитета да се ухвати у коштац са сиријским питањем, па чак и да се упусти у јачање војног присуства у тој земљи. Многи износе такве тврдње! По њима, следећи корак би требало да буде директно учешће у сиријском конфликту, или, у најмању руку, извођење падобранских и тактичких ваздушних операција.