Отворен Српски културни центар (ВИДЕО)

Гитариста Ненад Станковић у новом здању посвећеном српској духовности (Фото Н. Неговановић)




Српски културни центар, чији је председник Добрица Ерић, отворен је у Скерлићевој улици, надомак Храма Светог Саве. Домаћини свечаног програма били су чланови Српског удружења „Ћирилица” са својим генералним секретаром Милорад Ђошићем, пензионисаним пуковником авијације. Просторије у којима ће се одржавати културни и образовни програми посвећени српској духовности обновљене су прилозима пријатеља и Удружења „Ћирилица”, а јучерашњи датум отварања симболично је изабран као дан сећања на погибију народног хероја мајора Милана Тепића.

Грејем Д. Фулер: О корисности праћења стране пропаганде

Једна од књига аутора овог чланка
Све земље то раде - промовишу своје друштво најлепшим речима, да би утицале на друге. Сједињене Америчке Државе одвајају огроман новац и време да би "продале" сопствену слику о себи и амерички светоназор - а можда и да мало опањкавају остали свет.

"Грађење имиџа" није својствено само америчкој влади. "Њујорк тајмс", на пример, наводно наш еталон објективног извештавања, жестоко искривљује скоро све о Кини и Русији - између осталог.

Председник Барак Обама (трећи с лева) и Владимир Путин (други с десна), председник Руске Федерације, наздрављају на ручку у част светских лидера који су присуствовали генералној дебати у Генералној скупштини, ручку чији је домаћин био генерални секретар Бан Ки Мун. Такође на слици: Андржеј Дуда (лево), председник Републике Пољске.

Ако препознајете и разумете природу онога што читате, то је у реду. Али ако мислите да тако добијате целовиту слику света, онда то може бити самообмањујуће и опасно. Али, што кажу на слободном тржишту, нека купац пази.

Белоруски опозиционар: Руска војна база ће изазвати спонтане протесте 4. октобра

Уладзімір Пракопавіч Някляеў
Владимира Неклајева терете за организовање и учествовање на демонстрацијама у Минску 10. и 23. септембра. Политичару ће се судити 30. септембра. Како је изјавио за Радио Слободу, белоруски режим је суочен са неочекиваним проблемом отварања руске војне базе, што је изазвало додатни талас протеста у друштву.

"То се може видети по реакцији независних медија и реакцији људи. Све скупа, то даје прилику за спонтане протесте против лажних избора и страних војних база. А и против политике власти која је довела земљу у потпуну зависност од Русије, мада Лукашенко сада покушава да постане зависан од Запада", каже Неклајев.

Јужни фронт: САД стварају антируско-иранску осовину у Средњој Азији (ВИДЕО)

Овај видео би могао да буде последњи видео пројекта SouthFront, због недостатка средстава за даљу производњу. Даљој видео продукцији, у оквиру које су и ови прегледи војних дешавања у свету, можете помоћи путем PayPal-а: southfront@list.ru, или преко http://southfront.org/donate/



Талибани су у Авганистану почели да преокрећу ситуацију у своју корист. Јуче је група милитаната преузела контролу над покрајином Кундуз. То је најновија победа у низу успешних дејстава талибана широм земље од почетка лета. Велики део авганистанске територије сада је под њиховом контролом.