Пуковник Касад: О ситуацији у Доњецкој и Луганској народној републици (изводи)

 

Уклањање оружја и гранатирање

Наша страна је уклонила много више оружја него хунта. За обе стране, наравно, постоје изазови у споразуму, али ми стриктније уклањамо опрему, тешку артиљерију и тенкове, док је хунтино наоружање и даље скривено близу линије фронта. Све у свему, повлачење наоружања се спроводи парцијално, на обе стране има елемената свесне саботаже. Али, као и обично, хунта у томе предњачи испред народних република.

Пол Крејг Робертс: Вратити Џимија Картера!

Ухваћена спуштених гаћа у Сирији, америчка влада од себе прави будалу. покушавајући да оцрни дејства Русије против Исламске државе у Сирији, Вашингтон је признао да терористи нису из Сирије, већ "наши момци" који би да збаце изабрану сиријску владу.

У интервјуу за "Фокс њус", високи функционер америчке владе рече: "Путин намерно гађа наше снаге. Наши момци се боре за живот."

Професор Мишел Чосудовски пише да се под "наши момци" подразумевају западни војни саветници, обавештајци и плаћеници које регрутују приватне безбедносне компаније.

"Блиц" ожалошћен: "НЕМAМО МИ ПAРA за руско оружје"

Србија, и поред повлашћених цена које би добила, нема довољно новца да купује наоружање од Русије и Владимира Путина, сазнаје “Блиц”.


Председник Владимир Путин изјавио је јуче да је Русија у заостатку за Западом на светском тржишту наоружања и да мора да појача извоз, пре свега, на тржишта Aзије и Латинске Aмерике
Планирано је да током тродневне посете Русији, која је почела јуче, делегација Србије размотри набавку војне опреме и наоружања, али је, како сазнајемо, реч о цифрама које се мере стотинама милиона долара и за које нам просто фали пара.