Америчко ратно ваздухопловство прелази на ћирилицу!!!

Тако проистиче из вести америчке Јавне радиодифузне службе Пи-Би-Ес (Public Broadcasting Service; PBS) - погледајте видео од 2:22.


Пол Крејг Робертс: Нови приступ Вашингтона Русији или уместо штапа - превара

Вашингтон је увидео да против Русије претње и принуда не врше посао. Све што су претње учиниле је то да су подршку Путину подигле до астрономских висина и Русију ујединеле у одбрани од напада Запада. Вашингтон такву неуспешну политику сада напушта, јер види нову шансу у жељи Русије да сарађује са Западом, не само у борби против Исламске државе, већ и на великом броју других питања.

Схвативши да превара може бити ефикаснија од штапа, Запад Русију у свој систем увлачи нудећи јој коалицију против Исламске државе. Русија у коалицији, Русија губи контролу. Ово је стратегија Вашингтона за борбу против иницијативе коју је Русија преузела у Сирији.

Сирија: А сад на сцену ступа Кина

Пропагандистички часопис Исламске државе је у среду, поред фотографије бомбе која је наводно оборила руски авион изнад Египта, објавио још једно, можда изазовније саопштење - потврђено је да су погубљена два таоца, норвешки држављанин Оле Јохан Гримсгард-Офстад (48) и Кинез, Фан Јингхуи (50).

Пре два месеца, у септембарском издању "Дабика" (Dabiq) и на претпоследњој страници, Исламска држава је огласила да има два затвореника, једног Кинеза и једног Норвежанина, "на продају".


Изложба слика Снежане Краљ у Српском Културном Центру "Ћирилица"


Calibre и електронска библиотека


"Calibre" је одличан, бесплатни менаџер електронских књига, којег, у свом рачунару, треба да има сваки корисник.

Књиге су одувек биле нешто драгоцено. Оне чувају мудрост и искуство човечанства. Књиге су се мењале током времена. У одређеном тренутку, глинене плочице и пергамент заменио је папир, а данас смо сведоци да се све више користе електронске књиге.