Северна Кореја прети Турској нуклеарним нападом (ВИДЕО)


Према новинској агенцији Мизан, Северна Кореја прети да ће на Турску бацити нуклеарну бомбу. Севернокорејски вођа је запретио да ће Пјонгјанг то учинити ако Анкара крене на Русију.

Live leak: Руси напали још један турски конвој оружја за џихадисте


Израелски "Haaretz": Зашто је Путин пригрлио Јевреје: љубав или политика?

Напомена: Да би сте заиста разумели чему поновно објављивање овога, најпре погледајте три текста која му претходе.

 

Фото: Премијер Бењамин Нетањаху са руским председником Владимиром Путином током састанка у Кремљу у новембру. (Фото: АП)

Чак су и руски полицајци морали да прођу безбедносне провере за улазак на Зимске олимпијске игре у Сочију, али рабин Берел Лазар је уведен без да је показао икакав документ.

Лазара, Шабадовог главног рабина Русије, на церемонију отварања игара прошлог месеца је позвала канцеларија председника Владимира Путина. Али пошто је догађај био на Шабат, Лазар је прво одбио позив уз објашњење да не може носити документа, што је једно од верских ограничења.

Онда је Путин свом персоналу наредио да припреми алтернативни улаз и руту без безбедносних провера само за рабина – како је рекао један од Лазарових првих сарадника, рабин Борух Горин.

„То је неуобичајено, али је обезбеђење деловало као кошер супервизор тако да је рабин могао да присуствује догађају„, рекао је Горин.

За њега, анегдота из Сочија илуструје позитиван Путинов став према руским Јеврејима – став за који Горин каже да је искрен, без преседана у руској историји и изузетно користан за живот Јевреја у земљи.

Други, међутим, виде циничније мотиве у Путиновом грљењу руских Јевреја.

Путин и јеврејска посла

Одмах да кажем да од овога што следи можете наћи много "русофилски коректније" текстове. На пример: КРВAВA НAФТA: Турци пуне касу исламиста; Руси траже објашњење или ... (МАПА) | СРБИН.ИНФО 

Али...

Прво погледајте графички приказ насловљен (као и чланак) са Рокфелери из Раке - како Исламска држава шверцује нафту / Raqqa's Rockefellers: How Islamic State oil flows to Israel:


У чланку је детаљно описана цела "нафтна шема" преко које се главосече издржавају, и да у њој, поред Турака, учествују и Курди, Ирачани... али и Израел. На пример:

The Algemeiner: Путин каже да ће Израел и Русија наставити да размењују податке везане за борбу против терориста


Русија ће са израелским лидерима и даље размењивати податке везане за борбу против терориста - изјавио је у петак руски председник Владимир Путин, а како преноси "Спутњик", информативни веб-сајт у власништву руске државе.

"Ми ћемо наставити да одржавамо контакте са израелским руководством и, у циљу успостављања праведног, свеобухватног и трајног мира на Блиском истоку, наставити са разменом информација у вези борбе против терориста", рекао је Путин  приликом предаје акредитива петнаесторици нових амбасадора у Русији, међу којима је био и амбасадор Израела.