DEBKAfile: Асад опет контролише Дамаск захваљујући руском копирању израелске контратерористичке тактике


Ваздушни напад од петка, 25. децембра, у коме су убијени Захран Алуш, оснивач најмоћније сиријске побуњеничке групе Џаиш ал ислам и његов заменик, дао је председнику Башару Асаду "велики одмор" у сиријском рату, одмор за који има да захвали свом моћном заштитнику Владимиру Путину.

Овај ненадокнадив губитак ће убрзати распад упоришта сиријских побуњеника у Дамаску и околини, као и евакуацију најмање 2000 побуњеника, у оквиру прекида ватре под покровитељством УН. Мање запажен, ту је и план УН за истовремено премештање неколико хиљада бораца Исламске државе из престонице у њихово сиријско седиште. Други пројекат с разлогом, није оглашаван на сва звона, јер имплицира да УН признаје Исламску државу као зараћену страну у сиријском рату.

Расправа о ГМО је завршена, зло ставити ван закона (Видео)

Расправа o ГМО је завршена. Не постоји више никаква легитимна, научна одбрана гајења ГМ усева за људску исхрану. Једини људи који се и даље држе застарелог мита да  „ГМО су безбедни“ јесу научни плаћеници са финансијским везама са Монсантом и биотехнолошком индустријом.


ГМО су против-људска технологија. Она прети продужењу живота на нашој планети. Далеко гора је претња од тероризма, или чак од нуклеарног рата.

КИНА АМЕРИЦИ: Узмите тај ГМО кукуруз и носите се…

Кина је недавно одбацила 60 000 тона кукуруза увезеног из САД када је утврђено да је контаминиран са Сингентиним МИР162 (MIR162), врстом трансгеног кукуруза отпорног на инсекте.

Чини се да МИР 162 није одобрен у Кини, а товар је враћен у складу с прописима у вези увоза генетски модификованих производа у земљу.

Ова врста Bacillus thuringiensis-а (Bt) је одобрена за храну и/или храну за животиње само у 11 земаља широм света, а прва земља која га је одобрила за људску употребу су САД, у 2008.г.


Права цена ГМ животињске хране


На  први поглед, смрзнуте гомилице су личиле на обично смрзнуто месо. Али, када их је Иб Петерсен, дански одгајивач свиња, пажљиво извадио из замрзивача постало је јасно да су то у ствари цела прсад – нека ужасно деформисана, с израслинама или другим абнормалностима, друга закржљала.

О "Из архиве"



Готово је са пребацивањем чланака о Израелу, избору мојих превода раније рађених за друге сајтове за које сматрам да би и читаоцу "Ћирилизовано" било од користи да се нађу на једном месту.

Следи серијал о ГМО, затим о пошастима фармацеутске индустрије и САД, о Русији...

Израел: Карика која недостаје у сиријској слагалици

(rt.com – Adrian Salbuchi)
                                                                                                    
Док свет зауставља дах, питајући се када ће САД и њени савезници напасти Сирију, западне владе и њени добро подмазани водећи медији изгледа да игноришу кључног играча, необично тихог током ове кризе: Израел.

Слика снимљена 31. јула 2013. показује разорену улицу у Калидији, округу Хомса, града у централној Сирији. Сиријска влада је најавила заузимање Калидије, кључни побуњенички део Хомса, трећег града по величини у Сирији и симбол побуне против председника Башара Ал Асада. (Фото АФП / Џосеф Ејд)
Данас, снага САД у великој мери почива на њеној застрашујућој војсци, индустријско-финансијском комплексу и њеној глобалној медијској моћи. Али, та власт брзо еродира, јер, у доба интернета, моћ је све више престиж, кредибилитет и поверење, области у којима се САД распада на делиће.

Интервенционизам САД је постао превише очигледан у протеклих 20 година. Балкански рат крајем 1990-их, са бомбардовањем Београда, покренуо је прву узбуну нарочито код не-савезничких земаља, јер је, заједно са Заливским ратом 1991. старијег Буша, постало јасно да је америчка глобална хегемонија кренула на цео свет, посебно када јој препрека на том путу више није Совјетски Савез.

Али оно што је заиста снажно упалило црвено светло јесте Ирак. Бејби Бушове лажне оптужбе за „оружје масовног уништења“, као изговор да уништи целу земљу само да би „претворио у дим“ непријатног бившег сарадника, Садама Хусеина, биле су тако очигледно обсцене и доказале су многима да је америчка глобална хегемонија и званично ван контроле.

Тада, Америка је још увек имала изговор у страшном 11/9 терористичком нападу у Њујорку и Вашингтон је тиме оправдао своје ратно торбарење. Али, амерички кредибилитет је нагло пао када је сам Џорџи завршио тако што је признао, да: (а) није било никакве везе између неваљалог Садама и неваљалог Осаме, који су, наводно заједно, починили11/9 (Авај! Ми никада то нећемо знати, јер је Обама касније бацио Осаму у океан …), и; (б) дефинитивно, сигурно и недвосмислено није било никаквог оружја за масовно уништење у Ираку…Додајте на то још брдо доказа да је 11/9 био “false flag” …

Дакле, Америка je моралa да осмисли нови систем рата, пре нови систем да се уђе у рат против одабраних „отпадничких држава“. Више није довољно да се оде на ТВ и оптужи та и та земља да је „опасност за светски мир“, или да „нема врсту демократије коју желимо да видимо“, како Хилари Клинтон рече приликом посете Египту само годину пре…

Припадник сиријске опозиционе исламистичке групе Ахрар ал-Шам пуца на положај Одбора за заштиту курдског народа (YPG), милицију оснивану ради заштите курдских области у Сирији од противничких снага, током сукоба у унутрашњости северне сиријске провинције Рака, 25. августа 2013. (АФП Фото / Алиса Мартинс)

Израел ангажује студенте као тајне агенте на Фејсбуку и Твитеру!

(РТ)

Израел је спреман да регрутује студенте да тајно раде у тајним јединицама на факултетима. Студенти ће слати поруке на Фејсбук, Твитер и Јутјуб за рачун израелске владе, а да се не идентификују као владини агенти.

Студенти који учествују у пројекту биће продужена рука јавне дипломатије премијера Бењамина Нетанјахуа. Вође тајних јединица ће добити пуне стипендије за своју онлајн дипломатију (hasbara).

AFP Photo / Stephanie Pilick / AFP