War News Updates: Да ли је америчка војска корумпиранија од руске?


Спутњик: Америчка војска је руску надмашила само у једној ствари - корупцији / US Military Outclasses Russia's in Only One Area…Corruption:
"И поред клишеа да се корупција у Русији отргла контроли, ова пошаст је неупоредиво већег обима у Сједињеним Америчким Државама - како каже независни новинар Ејнар Шлерет, по коме је то више него очигледно у случају војно-индустријског комплекса САД.

У чланку на популарном аустријском њус-блогу Неопресе (Neopresse), Шлерет сугерише да су корупција и мито у Русији углавном типа "од дна до врха", док је та појава у САД својствена највишим нивоима политичке моћи."

Монсанто, Транс-пацифичко партнерство и глобална доминација над храном

Како се преговори о Транс-пацифичком партнерству ближе крају, Елен Браун открива њихову праву сврху: корпоративна контрола светске хране, здравља, животне средине и финансијских система. Од свега тога, храна је највећа…

„Контолишите нафту и контролисаћете народе“, рекао је амерички државни секретар Хенри Кисинџер у 1970. „Контролишите храну и контролисаћете људе.“


Монсантови ванземаљци

„У себи препознајем двојицу: крсташког идеалисту и хладног, као од камена верника закона џунгле“ – Едгар Монсанто Квини, председник Монсанта од 1943. до 1963., у „Дух предузетништва“, 1934.

„Монсанто не треба да пружа безбедност биотехнолошке хране. Наш интерес је да је продамо колико год је могуће. Обезбеђивање њене безбедности је посао ФДА.“ – Фил Енџел, Монсантов директор за комуникације корпорације у „Играјући се Бога у башти“, чланку магазина „Њујорк тајмс“ од 25. октобра, 1988.


Испитивање ГМ „супер банане“ на људима

Научници су развили витаминима обогаћене „супер банане“ које ће први пут испитивати на људима. Испитивања ће се обавити током шестонедељног периода у САД. Циљ истраживача је да се са узгојем овог воћа почне у Уганди до 2020 године.

Банане су „супер“ јер су генетски побољшане тако да имају повећане нивое витамина А –  чији недостатак може бити фаталан.


Да ли ГМО пољопривреда трује светске пијаће воде?


Монсантов хербицид повезан са контаминацијом подземних вода

У револуционарној студији објављеној у часопису Аналитичка и биоаналитичка хемија (Analytical and Bioanalytical Chemistry) прошле године, изнет је доказ, да глифосат, активни састојак у Монсантовом патентираном хербициду Раундап, слободно отиче у подземне воде у областима где се примењује(1). Истраживачи су открили да је 41% од 140 узорака подземних вода узетих из Каталоније (Шпанија) имало нивое испод границе квантификације – што указује на то да се, упркос тврдњама произвођача, хербицид глифосат не разлаже брзо у окружењу, већ тамо акумулира у забрињавајућим количинама.