Новогодишњи поклон за Декија Берића и другове - припадници Украјинских оружаних снага по друштвеним мрежама "шерују" положаје и наоружање


"ПолитНавигатор" је пронашао доказе да се украјинска војска спрема да нападне Донбас. 1. децембра истиче Мински споразум.

За разлику од ОЕБС-ове мисије, ми смо успели да нађемо доказе да Кијев на ратиште не враћа само тенкове, већ и противавионске ракетне системе. Фотографије свог наоружања на друштвеним мрежама постављају и сами украјински војници, чак и читаве галерије слика својих положаја, па и како се "боре" с алкохолом у виду службе.

Монопол ГМО усева узрокује болести срца и дијабетес


Научници из Међународног центра за тропску пољопривреду – ИЦТА ( International Center for Tropical Agriculture – ICTA) су објавили студију која показује да безбедност глобалног система хране можебити доведена у питање због мањег броја усева који се користе за исхрану укупне људске популације.


Монсанто покушава да патентира и контролише природни парадајз

У ужасном покушају да патентира још једно семе, Монсанто је прибегао превари да би добио права на парадајз који је природно отпоран на гљивичну болест ботритис (botrytis). Парадајз није генетски модификован, али Монсанто манипулише документима да би изгледало да је биљку „измислила“ биотехнологија, иако је истина да је произвођач биљке сама мајка природа.


Већина људи мисли да ознака „природно“ нешто значи. Не значи

Две трећине људи, кад бира храну и види реч „природно“, подразумева да ће њихов залогај бити без вештачких састојака, пестицида и ГМО. Две трећине људи, иако разумних очекивања у погледу својих намирница, нису у праву.
Карикатура: Марк Линч