За пингвинисте: Гнубиф

Александар Јовановић / Ћирилизовано: Уместо превода, и не само зато што радим један подужи за који треба времена и да блог не зврји само са прошлогодишњом продукцијом, ево једног дивног чланка из новог издања часописа Либре, мада ће он заинтересовати тек 5-10% посетилаца Ћирилизовано, браћу и сестре пингвинисте, линуксаше.

Напреднији корисници оперативног система за слободаре за Гнубиф већ знају, али се надам да ће обратити пажњу на "ћирилизованост" чланка и да ће им она бити од користи.

Мени сигурно хоће, а и сваком ко се бави објављивањем и превођењем текстова из ИТ области а пише српски, на ћирилици.

И нека буде препорука за Гнубиф пингвинистима који га не користе, јер, нека ми буде дозвољен "ево мој случај", лепо је и насмеје када вам се пристизање нове поште објави Таксовим "квак".

ПС. Узрок смрти оснивача Дебиана још није објављен. Када  из извора на енглеском језику у чију часност верујем нађем текст о (само)убиству Јана Мардока - превешћу га и објавити. И пренети српски текст о заслугама човека чије дело и сам користим - ако га неко, за линукс стручнији, напише.

gnubiff homepage

Гнубиф (енг. GNUbiff ) је један од оних малих програма који својим корисницима омогућава да се посвете главним пословима јер ће им он радити одређенезадатке у позадини. Ради се о апликацији чија је главна функција да провераваелектронску пошту и да о томе, визуелно и звучно, обавештава корисника.