Црна магија тржишта уметнинама

Извор:DayDayPaint.com

Тржиште је магија, кажу поклоници капитализма, али неки признају да је та магија прилично мрачна. Погледајте шта се ради са уметничким делима и тржиштем уметнинама. Оно што је некада изазивало широкогрудост сада потхрањује супротно - неједнакост. А купци и продавци немају разлога да се врате на старо.

О томе сам размишљала читајући храбру и страствено написану књигу Моли Крабепл, "Крвљу нацртано" (Drawing Blood). "Оловка не може против мача, а камоли дронова", каже Кребепл. Али најбоља уметничка дела могу да изазову великодушност.

Што је илустровала причом о Пикасу.

Како продати страх - неуспешан севернокорејски покушај (ВИДЕО)


Techdirt: И раније су нас забављале сличне стварчице севернокорејских пријатеља, углавном трапави покушаји режима из Пјонгјанга да пропагандом утврди своју ионако лошу репутацију. Иако је орвелијанска политика те државе и потпуна и озбиљна, а сигурно располаже и опасним оружјем, превише њених претњи је упућено лошим пропагандним средствима, преслободним коришћењем кадрова из игрица, музике и Фотошопа. Но, како нема краја трци у наоружању, Северна Кореја нам сва поносна демонстрира своје најновије оружје: лошу видео монтажу.

Како продати рат

© Фото: Pixabay

Пропаганда, феномен у историји комуникације, може се дефинисати као тајно оружје којим се остварује невероватна моћ у манипулацији људима. Познато је да је пропаганда један од основних стубова рата, а последњи пример — нагли интерес западних медија за сиријскo село Мадају, још једном је показао да смо сведоци новог чина пропагандног рата.