Јеврејским заједницама враћање имовине жртава холокауста

Александар Јовановић / Ћирилизовано

Сталним читаоцима није потребно објашњавати зашто преносим ову вест. Можда само да кажем да уз стид и забринутост због последица овакве одлуке "државе Србије" имам и наду да ће се неки разуман правник - ако се не уплаши жига антисемите - одважити да образложи зашто је давање надокнаде јеврејским и ционистичким ентитетима неспојиво са ублажавањем "неправде" (чије, и зар је истребљивање само "неправда"?) према српским Јеврејима као појединцима.

Текст сам ћирилизовао, али оставих оно "Тањуг", зато што је  новинарска неписменост сасвим у складу са податношћу есенесовској држави и понижавањима и ненадокнадивом штетом коју нам таква држава наноси сваки дан.


Држава Србија планира да ублажи неправду према жртвама холокауста које немају наследнике тако што ће јеврејским заједницама у нашој земљи, не само вратити имовину одузету од тих жртава, већ ће им сваке године наредних четврт века уплаћивати по 950.000 евра ради проучавања тог злочина над Јеврејима током Другог светског рата.

Фото: Медија центар
 Ова питања треба да буду уређена Законом о отклањању последица одузимања имовине жртвама холокауста без живих наследника, који је у фази припреме предлога за Владу и чије се усвајање у парламенту очекује у најскорије време.

Председник радне групе за израду нацрта Закона Гордана Стаменић у изјави за Тањуг објашнила је зашто Србија доноси тај закон када није учествовала у прогањању и убијању Јевреја.