Деобу Украјине започеће Пољска

Фото: Матеуш Влодарчик / Зума/ ТАСС

Сви су изгледи да ће Пољска бити највећи проблем ЕУ у 2016. години - пише аустријски "Стандард".  Странка "Право и правда", која има већину места у Сејму, спроводи државни удар - успоставља контролу над свим државним институцијама, па и Уставним судом. Десничарско-конзервативна оријентација Варшаве подразумева живо сећање на старе пољско-украјинске сукобе и претензије на, историјски пољске, територије западне Украјине. Ради остваривања сопствених интереса, Русија би могла да "усија" ситуацију, а подела Украјине би помогла и Новорусији да се отцепи, да само десетак средишњих области остане под влашћу Кијева.

Српски језик на рачунару (ВИДЕО)

Ивана Михајловић, наставница у ОШ „Бранко Радичевић” у Бору увела је у наставу српског језика рачунарску технологију. Часове свог предмета држи и у кабинету за информатику, а деци је на занимљив начин приближила и књижевност и граматику.



Допринос председниковице развоју града Чачка

Ћирилизовано: Србе не усрећује само Влада "државе Србије", већ и свесрпска "first lady" из Бајчетине.

Чобанска посла.

Али, док је оваца...


Драгица игнорисала позиве из Чачка


Као што смо вас већ обавестили, прва дама Србије Драгица Николић, оптужила је руководство града и директора болнице Рада Милошевића за крах пројекта изградње новог породилишта у нашем граду. Из Фондације Драгица Николић саопштили су да је Чачак био први на листи пројеката, али да због недостатка добре воље и труда руководства Здравственог центра и локалне самоуправе није реализован.