ПОЈAМ ДAНA: Дигитално нарушавање

 Дигитални маркетинг је једна од пословних дисциплина с највише жаргонских појмова, који симболишу велику промену насталу у маркетингу као резултат технолошких иновација и животног стила миленијумске генерације.

Уколико сте нови у свету дигиталног маркетинга или сте већ искусан професионалац који је свестан да су телевизија, радио и штампа, у облику који данас познајемо, ствар прошлости, све више ћете се сусретати с појмовима који постају нека врста јединственог, универзалног језика којим се данашњи маркетиншки стручњаци споразумевају.

Ружица Росић: Игра (Свемирска бајка)

Мусави дeран шуњао сe багдадском пијацом. Испод слeпљeних коврџа сeвалe су црнe очи, увeжбанe да трeнутно саглeдају битнe дeтаљe пијачне врeвe. Прe свeга, промицањe копаља градскe стражe изнад фeрeџа запричаних пиљарица. Изоштрeни слух хватао јe, у пролазу, одломкe разговора. Пуначкe жeнe, иза тeзги крцатих eспапом, беху обузeтe расправом о најновијим шалварама каћипeркe Фатимe. Дeчак јe добро знао да такви разговори слабe пажњу, јeр је питањe да ли јe свила за димијe кобалтно или азурно плавe бојe изузетно важно и сасвим заокупља сваку пиљарицу. За то врeмe кeсe са новцeм бeзбрижно се њишу на дeбeлим куковима и просто мамe спрeтнe прстe бистрооких дeчака.

Српско удружење "Ћирилица" Београд: Вече о Бранку Ћопићу


Поштовани пријатељи, Српско Удружење "Ћирилица" Београд 
 
организује

 
ВЕЧЕ  О  БРАНКУ    ЋОПИЋУ
поводом  100  година  рођења
 
говоре песници, савременици и  пријатељи  великог српског књижевника
 
 
 
Српски културни центар
Београд, Скерлићева 12
четвртак  28. јануар   2016. у 19  часова
 
 улаз слободан
 
 

Поводом 57 година од победе Кубанске револуције и 163 годишњице рођења Хозеа Мартија

Хосе Марти (шп. Јосé Мартí; Хавана, 28. јануар 1853 — Кауто, 19. мај 1895) је био кубански књижевник, политичар и револуционар.

Родио се у Хавани 28. јануара 1853. године, у породици шпанских емиграната. Имао је петнаест година кад је почео Први рат за независност Кубе, 10. октобра 1868. године.

Три месеца касније, објавио је своје прве политичке натписе у „Хромом ђаволу“ и руководио издавањем новина „Патриа либре“ (Слободна отаџбина). Због његових револуционарних идеја кубанске колонијалне власти су га ухапсиле и осудиле на шест година затвора.

Врховни заповедник Кубе му је 1870. године заменио казну и Хосе Марти је депортован у Шпанију, где је кроз неколико месеци написао политички текст „Политичка робија на Куби“.