Твитиоти бесни због новог алгоритма. Шта им је чинити?

Глобални твитиотлук је бесан. "Твитер" је одлучио да крене стопама "Фејсбука" и уведе нови алгоритам временске линије. Када ја вест стигла и на сам "Твитер", почела је да бесни твитиотска олуја невиђена на овој мрежи. Бес, дивљање, зарицање "за мене је "Твитер" сад мртав", "нема више твитовања" (камо лепе среће) и друге хистеричне драмосерије.

Али не треба кривити сироти твитерлук што бесни, њега је лако збунити. Најзад, нова временска линија њихове мале светове стварно може да растури у парампарчад. Мораће да запну и довијају се како наћи најновије цвркуте "селебритија", још једну друштвену неправду и прилику да излију бес и, наравно, мимове о мачићима.

Доступан је Сербиан 2016 Openbox





Доступно је за преузимање ново издање дистрибуције Сербиан, намењено за рачунаре са слабијим карактеристикама, као и за све оне који су љубитељи оперативних система са малом потрошњом ресурса. У употреби је управник прозора Openbox, а нешто више о његовим подешавањима можете сазнати овдеУ обликовању овог издања, поред Debian (Jessie) складишта, коришћене су Mozilla и Deb-multimedia ризнице, као и неколико пакета из независних извора. Величина ИСО слике за преузимање износи око 1.3 ГБ, док ће по инсталацији, заузети простор на хард диску бити нешто изнад 3 ГБ.

Најбитнија измена у односу на издање 2015, извршена је на захтев већег броја корисника. Ради се о образовању ИСО слике која је намењена за употребу на 64-битној архитектури, па ће од сада љубитељи Openbox менаџера прозора са новијим хардвером, имати избор више пред собом. У овој верзији се налази и нови софтвер као што је напредни текстуални едитор Geany, са карактеристикама интегрисаног развојног окружења. Корисници којима то одговара, могу имати видљиве иконе у менију. Потребно је само у фасцикли, на путањи .config/openbox, пронаћи фајл ikone-menu.xml и извршити његово преименовање на стандардни menu.xml. Када се поново покрене Openbox, мени ће изгледати као на слици. Додатне снимке екрана можете погледати овде.