Правда.Ру: Империјалистичка политика САД не одражава ставове обичних Американаца


На веб-сајту Беле куће се појавила петиција којом се тражи да садашњи председник и добитник Нобелове награде за мир Барак Обама буде проглашен за ратног злочинца.

У петицији се каже да Обама није крив само за злочине против обичних Американаца, већ и против целог света: "Један од најстрашнијих затвора у историји човечанства - Гвантанамо - и даље ради. Либија је уништена у Обаминој агресији. Обамини агенти у Сирији обучавају, финансирају и организују терористичке групе - такозвану умерену опозицију, која је, између осталог, повезана са Ал Каидом, умешаном у злочине против америчког народа."

Упокојио се Стеван Вићановић Синђа – рок певач


У четвртак, 11. фебруара 2016.г. након дуге и тешке болести упокојио се у Господу Стеван Вићановић Синђа, рок певач из Шида. До краја живота остао је доследан и одан музици која му је значила колико и сам живот, не предајући се јефтиној популарности. Сарађивао је са врхунским музичарима, снимао и наступао на многим елитним местима, а ипак остао наш Синђа, суграђанин којег смо радо сретали и којег ћемо се радо сећати.
Сахрана ће се одржати у петак,12. фебруара 2016.г. у 13:00 часова, на православном гробљу у Шиду.
Нека је вечни покој души његовој!