The Jerusalem Post: Шефа руске војне обавештајне службе Игора Сергуна ликвидирали Турци?

Извор: Igor Sergun
Шеф руске војне обавештајне службе генерал-пуковник Игор Сергун је убијен у јануару на тајном задатку у главном граду Либана, Бејруту, пише либански дневник Ал Акбар у издању од четвртка.

Кремљ је 4. јануара издао саопштење о смрти Сергуна, у којем се каже да је умро у Москви од последица срчаног удара. Шеф војне обавештајне службе је имао кључну улогу у руском заузимању Крима марту 2014. године, а наводно је умро три недеље пошто га је руски председник Владимир Путин послао у Сирију, да од сиријског председник Башар Асада тражи да одступи с власти.

Расим Љајић: Привлачење турских туриста један од приоритета Туристичке организације Србије

Фото: Министарство трговине, туризма и телекомуникација

Министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић изјавио је де ће привлачење турских туристабити један од приоритета Туристичке организације Србије.

Љајић је у разговору са амбасадором Турске у Србији Мехмедом Кемалом Бозајем истакао да је прошле године Србију посетило 40 одсто више туриста из Турске него у 2014. години.

Прича о Б. Б. Кингу


Милорад Ђошић: Настављамо „блуз причу“, овог пута о Б. Б. Кингу, свакако краљу блуза, човеку чији смо лагани (не лаки) блуз као клинци са одушевљењем слушали. Дах слободе Тома Сојера и Хаклбери Фина његовог блуза сигурно се спустио неким од пароброда Мисисипија до Мексичког залива, а онда, на струји, залутао па дошао и до Србије.

Мате Каповић: Нема језичких граница у региону

Ћирилизовано: Информативно...



Mate Kapović, vanredni profesor lingvistike i kroatistike na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, govori za Danas 

 

* Srbi i Hrvati ne dele isti jezički nacionalizam * Preskriptivisti su općenito neuki* Alternativa je u tome da lingvisti i u javnosti zagovaraju znanstveno tumačenje jezika i da se protive nazadnim političkim agendama

Др Марина Галогажа: Ко са децом спава, упишан се буди

Да ли можемо да назовемо протекли антинато митинг „великим“? Што се тиче народа у окупираној Србији он је заиста био велики – у данашњем друштву тоталитарне контроле изаћи на улицу и рећи своје „НЕ“ за неке је прави подвиг. Али, да ли je он то био ЗАИСТА? Извините за простаклук, али са аспекта постигнутих резултата то је био „прдеж против ветра“. Објаснићу и зашто.