Недељко Николин Кајиш: Знам ја нас... У Господској је 64:2 у корист латинице


Није ћирилица власништво само ове генерације, није! Коријенима Словен, ја имам одређен однос према вриједностима предака мојих. Заборавни српски соју, смије ли се кроз живот дужан?

Не могу да замислим потпис Змаја, Црњанског, Андрића, Његоша, Ћосића, Шантића... и без ћирилице. Није овдје ријеч о националној затуцаности (ни мојој, ни њиховој) већ о поштовању и љубави према духовном добру, према ћирилици као симболу националног идентитета. У том потпису састале су се двије величине, и удружиле.

Руска концептуална уметност


Чик прочитајте: "Идентитет уметница у технолошким медијима"


Овакви чланци смијешани најлакше се пију, да парафразирамо Његоша, омиљеног писца Соње Лихт, Борке Павићевић и Браниславе Анђелковић Димитријевић. Прво натрапах на нешто што ме насмеја, а потом, само који минут касније, на памет овдашњих либералки, војвођанерки, уметница и "боркиња" за родну равноправност. Амерички производ, Why Did God Invent Liberals? , ипак је намењен домаћем читаоцу, зато га нисам превео већ само пренео једну (горњу) илустрацију, али сам чланак портала АРТЕ, уствари најаву за трибину одржану прошле среде, чак и ћирилизовао, да вам олакшам "угођај" - ако будете имали стомака да прочитате ову, и стилску, наказност.

Како се борити против присилне вакцинације (ПДФ)


Илустрација: Дејвид Дис

Из приложене докуменатације видите пример једног оца,  који не жели да вакцинише своје дете. Ако имате сличан проблем, и не желите да себе и своју децу излажете ризику вакцинације, за коју нико није одговоран,  напишите и Ви жалбу. Ако ништа друго, онда ћете једног дана имати бар написмено, да сте пробали и дали све од себе. Надам се да ће ови, али и Ваши документи, једног дана, кад сте ослободимо окупације, да послуже као доказни материјал на суду. Чврсто верујем да ће заговорници присилне вакцинације да одговарају! Срећно!

Трибина Руско-српског културног центра: "Русија у 21. веку"



вас позива на трибину:
„Русија у XXI веку“
у организацији Руско-српског Културног Центра
   
     Трибина ће се одржати у сали
    С р п с к о г  к у л т у р н о г   ц е н т р а
Београд, Скерлићева 12
  у понедељак,  14. марта  2016. године, у 19ч.

Наталија Кљајић: Евроазија – прошлост, садашњост и будућност

Аудио лекција Наталије Кљајић: Евроазија – прошлост, садашњост и будућност.