Indian Punchline: Израел и Русија. И Иран. И САД под Хилари Клинтон

М.Х. Бадракумар
Према добро обавештеним израелским аналитичарима, о посети председника Ровена Ривлин Москви је буквално одлучила руска страна, заказавши је за 16. март, због чега је Израел морао да откаже посету свог председника Аустралији. Премијер Бењамин Нетањаху једноставно је одредио да су приоритетније везе са Русијом, да су оне у овом моменту и садашњој ситуацији у региону и свету далеко важније од било чега што би Канбера могла да уради за Тел Авив.

Нај-нај везе Израела и Русије боље од тога није било могуће истаћи. Нетањаху је бриљантно овладао (иако не као мајстор кремљологије) умећем повлачења кончића и добијања одлука руског руководства таквих да акомодирају виталне интересе и бриге Израела. "Високо рангирани израелски војни извор" недавно је Русима јасно ставио до знања, да Израел, за разлику од онога што је Турска учинила, никада неће оборити руски авион ако са сиријског залута на израелско небо - неће, чак и ако буде летео директно изнад Тел Авива (овде).

"Руска електроника" обећава да ће смартфон склопљен у Русији коштати мање од 200 долара - за три године

Холдинг Руска електроника, која послује у саставу државне корпорације Ростех, планира да развије смартфон или таблет чије ће се склапање обављати искључиво у Русији. Ово је новинарима на конференцији за штампу саопштио Игор Козлов, генерални директор Руске електронике.


Ривлин представио Путину црвене линије Израела у односу на Сирију

Фото: Бета, AП
Председник Израела Рувен Ривлин је руском председнику Владимиру Путину представио нове црвене линије Израела у односу на Сирију, након одлуке Москве да повуче војнике из те земље, преносе данас израелски медији.
 
"Осећао сам се као да сам послат на прву линију фронта као изасланик премијера, министра одбране и команданта армије са којима сам разговарао како би формулисао поруке да их пренесем руском председнику," рекао је Ривлин после трочасовног разговора с руским колегом синоћ у Москви.