Да се подсетимо: Руски "Хефест" ужасава НАТО и ИСИС

Како је Русија направила стару совјетску муницију високопрецизном


Руска ракета под крилом фронтовског бомбардера Су-24М у авиобази «Хмејмим» (Фото: ТАСС)

Војни експерти НАТО-а су запањени прецизношћу којом руски авиони погађају циљеве у Сирији. Ово пише Российская газета, позивајући се на аустријско издање Контра Магазина.

Активни и пензионисани војни аналитичари су задивљени рускom авијацијoм која у Сирији врши ударе по терористима користећи старе авионе и муницију. Главни посао одрађују, током времена проверени бомбардери Су-24 и јуришници Су-25, користећи при том обичне фугасне и пробојне бомбе совјетског модела. Наравно, у Сирији лете и Су-34 и користе вођене авио бомбе, али то је више као проба на терену и реклама потенцијалним купцима руског оружја. Међутим, то што стари авиони бацају старе бомбе право у мету - баца западне стручњаке у ужас, примећују новине.

War News Update: Руси повлаче борбене авионе, али сад шаљу своје најнапредније и најубитачније хеликоптере у Сирију

Ми-28 у акцији (Фотографија: Јевгениј Волков / Wikicommons)
"Русија каже да ће се из своје сиријске ваздухопловне базе потпуно повући за два-три дана, али оставља хеликоптерске снаге моћније него икада.
За последња 24 сата, око базе су уочени и Ми-28 и Ка-52 јуришни хеликоптери. Ево зашто Кремљ јача контингент својих борбених хеликоптера док извлачи ловце и јуришне авионе.

Милорад Ђошић: Усамљени бoр више није сам


Сала Српског културног центра била је 12. марта попуњена до последњег места. Гости из Подгорице и пријатељи из Београда заједно су рашчлањавали "Усамљени бор", претварајући га у "Бор са пуно пријатеља".

Шта рећи о ономе ко га је испевао, хаџи Радовану М. Радовићу? Дипломирани инжењер грађевине, рођен 1942. год. у Морачкој Бистрици, Колашин. Грађевински факултет завршио у Београду, одслушао постдипломске студије на Институту за земљотресно инжењерство "Кирил и Методиј" на Универзитету Скоље.

Програм 21.Сусрета Српских земаља


Већ двадесет година лепотица Јахорина прима учеснике Сусрета Српских земаља. Први покровитељ игара већ помало давне 1995. године био је српски јунак генерал Ратко Младић. Ове године улога организатора припала је Удружењу за одбрану ћирилице „Добрица Ерић“, које се са задовољством ухватило у коштац са овим важним задатком. Као једну од главих подршки нашег удружења треба свакако навести и Представништво Републике Српске у Србији, које је увек несебично помагало овакве и сличне догађаје.