Ал Џазира Балкан: "Jevrejski kongres: Ne smije se zaboraviti genocid u Srebrenici"

Ћирилизовано: Не мари ни што је Izraelski vojnik snimljen kako ubija ranjenog Palestinca | Al Jazeera Balkans...


... Србин је изгледа општесемитски непријатељ. Добро. Да не буде без борбе, и без обзира на Додикове и Путинове пријатеље и "партнере", биће овога и овога још.

Jevrejski kongres: Ne smije se zaboraviti genocid u Srebrenici

Kao Jevreji znamo šta je genocid i pozdravljamo presudu Radovanu Karadžiću, saopćio je Svjetski jevrejski kongres.

 

Prošlog jula svijet je žalio sa žrtvama strašnog masakra u Srebrenici 1995. godine [AP]

Svjetski jevrejski kongres pozdravlja odluku Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju da osudi Radovana Karadžića za genocid i zločine protiv čovječnosti, saopćio je predsjednik WJC-a Ronald S. Lauder.

Бабурин: Чију политику проводи "Сбербанка" у Србији, српски закон обавезује писање на ћирилици?

Некадашњи потпредседник Државне Думе, данас посланик у Државној Думи, Сергеј Бабурин запитао се на свом Твитер налогу: "Чију политику проводи "Сбербанка" у Србији?", а потом додао: "Српски закон обавезује писање на ћирилици. Европска унија - на латиници. Чија је "Сбербанка"?", додао је Бабурин.

ВИК - главна покретачка снага Русије

Деведесетих година у Русији је намерно уништаван ВИК (Војно-индустријски комплекс - ВПК Военно-промышленный комплекс). Tадашње руководство је сматрало да држава нема непријатеља. Демилитаризација привреде је скупо коштала Русију. Али, срећом, земља је то увидела на време. Тренутно се крупним корацима врши обнова руске одбрамбене индустрије.

Рат је врло застрашујућа ствар. То је вероватно нешто најстрашније што се догађа у читавој историји човечанства. Зато је важно учинити све да рат никада не почне, а ако се и догоди, онда треба покушати брзо окончавање оружаногсукоба, и то је оно што чини Русија, на пример у Сирији, посредујући мировну конференцију између владе и опозиције.

Укус крви

У овој ситуацији, најгора је константно отворено агресивна позиција НАТО-а. Говори се да је садашња генерација западних политичара окусила крв, и укус им се допао. То је ужасно, они се понашају као грабљивице, као ајкуле у мору, које се, осетивши мирис или укус крви, одмах бацају на плен.