Борџија по занимању или писaмце филмском критичару Милану Влајчићу



Господине Влајчићу, да се не лажемо са оним поштовани,
требало ми је добрих неколико минута да нађем спорну емисију коју је снимила РТС, телевизија коју плаћамо по сваком бројилу, иако је по викендицама и сеоским кућама не гледамо. Почињем себе да хватам како сам све више и више близак теорозаверенику Дејану Лучићу, јер би требало да емисија приказана прекјуче, по мом скромном мишљењу, буде постављена на првој страни - или је, можда, број гледања стави на почасно постоље.
Добро, о чему се ради? По ко зна који пут директно су нападнути Светосавље, ћирилица, и патриотизам за који ми више волимо да кажемо родољубље, али овог пута од Вас. Нападнути су, наравно, сви браниоци тих српских вредности. Ослоњени на Семјуела Џонсона, а не на Теслу, окружени младим људима, Ви, стари Борџија, посејасте несветосавско, нећирилично, неродољубиво, модификовано несрпско семе.

Случај Савченко: везене кошуље, "гладомор" и дезинформација

Надежда Савченко је de jure и de facto осуђена на 22 године затвора за убиство новинара Сверуске државне ТВ и радиодифузне компаније (Всероссийская государственная телевизионная и радиовещательная компания ВГТРК) у Донбасу. Међутим, по извештајима неких медија, напетост не попушта (до те мере је све политизовано). О овој теми дискутују: главни уредник Правда.Ру Ина Новикова и Виталиј Третјаков политиколог и декан Факултета за телевизију на Московском државном универзитету Ломоносов.
Фото: АП

Путин позива државне компаније да пређу на руски софтвер

Руски председник каже да би ово за почетак била препорука

 

© Maxim Shemetov/ITAR-TASS


More:
http://tass.ru/en/economy/866049

НОВО-ОГАРЕВО, 30. март / ТАСС /. Руски председник Владимир Путин захтева од државних компанија да убрзо почну с преласком на руски софтвера, прво по препоруци.

Амерички генерали се узалуд жале на слабост сопствене армије

Фотографија: Карло Алегри / Ројтерс
Ни Ваздухопловство ни Морнарица САД неће моћи у наредним годинама да се супротставe могућим претњама. Ову изјаву је дао председник Уједињеног комитета начелника штабова Пентагона генерал Данфорд. Да ли је борбена готовост америчких Оружаних снага пала тако ниско као што упозоравају војни команданти током расправе о буџету за одбрану за 2017. годину?
У наредним годинама, ниједан вид америчке армије неће бити у стању да се одупре претњама са којим би могла да се сусретне наша земља. Са том оценом је иступио председник Уједињеног комитета начелника штабова Оружаних снага САД генерал Џозеф Данфорд.

DEBKAfile: Русија шаље појачања и војну опрему у Сирију (АЖУРИРАНО!)

Анализа кретања ратних и теретних бродова из Русије до Сирије открива да Москва убрзава с подршком сиријском режиму, без обзира што је председник Владимир Путин 14. марта рекао да ће руска војска смањити своје присуство на Блиском истоку.

Ционизација Србије - власт "враћа Јеврејима" 3,000 зграда




Србија враћа Јеврејима 3.000 зграда


У Србији је ступио на снагу закон по којем ће имовина Јевреја коју су конфисковали нацисти и власти Београда за време Другог светског рат бити предата јеврејским организацијама, пише The Times of Israel.

Према закону који је усвојио српски парламент у фебруару ове године, Федерацији јеврејских општина Србије биће враћено око 3.000 зграда које су конфисковали нацисти.

Дракон и Змај

 
У Речнику САНУ под одредницом дракон наилазимо на следеће значење: „према веровањима многих народа крупно натприродно биће, крилати, огњени змај”. Такође, можемо наћи и информацију да се Дракон још употребљава као назив сазвежђа. Сетимо ли се Малог и Великог Медведа, неће нам бити тешко да закључимо да се неретко називи за сазвежђа формирају према ономе на шта су она заличила човеку.

Етимологија нашег дракона потврђује да нам ова реч долази из грчког језика (drakon), а сличан корен налазимо и у латинском draco, где се појављује у истом змајском значењу. Од савремених језика, можемо се присетити енглеског dragon, немачког Drachen, италијанског drago, норвешког drage, шведског drake итд.