Хиперактивни Сорош: "Панамска документа", "Европа: бољи план за избеглице", "Демократско пролеће". И...

Извор: Target Liberty
Дека је врло чио. Са "Панамским документима" је стао на страну Рокфелера против дојучерашњих газда Ротшилда, а сада Европи даје савете од којих се англоционистичким марионетама тресу гаће. Зашто - већ знате: треба преселити новац белосветских богаташа у САД не би ли се најзначајнији извођач ционистичких радова спасао економског колапса, а Европу денационализовати и уподобити за Нови феудални поредак, али зашто је организовао "Демократско пролеће"... Одговор на то питање нуди саговорник РТ-а Кристофер Грин у чланку Democracy Spring is a Soros-funded, anti-Trump radical movement’ — RT Op-Edge, али ми се чини да ту нешто недостаје, нешто што се не може објавити на "великим" медијима - увек једним ухом окренутим ка својој власти (која не би да вређа "партнере") - већ на неком "левом" блогу или порталу. Кад и ако набасам на неки занимљив увид у најновији Сорошев марифетлук - превешћу. До тада, предлажем вам да прочитате "вјерују" злог генија, текст од пре четири године којег је Сорош хитро склонио са свог сајта, али има ко га је сачувао, па се сада ипак може наћи енглеска верзија, а на веб-сајту Васељенска ТВ и превод - непотписан, рад Ксеније Јовановић.

Џорџ Сорош (Фото: Foreign Policy)

Чувени говор Џорџа Сороша који је уклоњен са његовог вебсајта


2. јун 2012

Тренто, Италија

Још од избијања кризе 2008. постоји широко раширено прихватање и међу економистима и у широј  јавности да је теорија економије доживела пропаст. Међутим, не постоји консензус о узроцима и обиму те пропасти. Верујем да је овај неуспех много дубљи него што се то у јавности схвата. Узроци леже у самим темељима економске теорије. Економија је покушала да се изгради по моделу Њутнове физике.  Она је тражила начин  да установи универзалне и вечне ваљане законе којима би управљала стварношћу. Међутим, економија је друштвена наука, а постоји фундаментална разлика између природних и друштвених наука. Друштвене појаве имају учеснике који мисле и базирају своје одлуке на непотпуном знању. То је оно што је економска теорија до сада покушавала да игнорише.
Научни методи захтевају независни критеријум према коме  се истинитост или ваљаност теорија може проценити. Природне појаве поседују такав критеријум, друштвене појаве не. До тога је дошло зато што се природне појаве састоје од чињеница  који постоје независно од било какве тврдње која се на њих односи. Онда те чињенице служе као објективан доказ по коме се исправност научних теорија може проценити. То је омогућило природним наукама да дођу до фантастичних резултата.

Поуздани извори: Путин у Европи има тајну армију "спремну за напад"


Брзо! Погледајте испод ћеркиног кревета. Има ли тамо какве ћелије "спавача", злотвора "обучених за борилачке вештине и борбу ножем"? Нема? Кумим вас Богом, погледајте поново, да будемо сигурни. Боље спречити него бити насмрт избоден од припадника Путинове тајне армије кољача.