DEBKAfile: Нетањаху против Обаме и Путина води битку свог живота - за Голанску висораван

Израелска влада ће у недељу 17. априла одржати своју редовну седмичну седницу. Тема: Голан. Премијер Бењамин Нетањаху ће у четвртак 21. априла отпутовати у Москву да се састане са руским председником Владимиром Путином и покрене најважнију битку у читавој својој политичкој каријери, која је и за Израел протеклих десет година била најважнија - битку за будућност Голанске висоравнии.

Наши извори из обавештајних служби и њихови извори у Москви кажу да су највиши политички руководиоци и војни команданти били запањени када су прошлог викенда открили да су се амерички председник Барак Обама и руски председник Владимир Путин сложили да подрже враћање Голана Сирији. Два председника су својим највишим дипломатама, државном секретару Џону Керију и министру спољних послова Сергеју Лаврову, дала зелено светло за уношење такве клаузуле у предлог који ће се сачинити у оквиру женевске конференције за окончавање сиријског грађанског рата.

Обичан Рус и Нагорно-Карабах, јерменска свесна младеж против Русије и...без кога се не може

Социолози питали Русе о сукобу око Нагорно Карабаха

 

Фонд за јавно мнење је међу руским грађанима спровео анкету ради увида у њихов однос према сукобу око Нагорно-Карабаха.

23% испитаника пре 2. априла није ни знало за сукоб Азербејџана и Јерменије око Нагорно-Карабаха. Осталих 67% је знало да је до ескалације сукоба почетком априла дошло после дугог примирја.

На питање кога би Москва требало да подржи, Баку или Јереван, 52% испитаника је рекло да би Русија требало да буде неутрална, 6% је изразило подршку Јерменији, а 1% је било за Азербејџан.

"Бетмобил" руске војске у акцији у Дагестану (фото, видео)



Руска војска је пре неколико месеци председнику приказала видео великог оклопног возила футуристичког дизајна. Возило је на интернету одмах добило назив "руски бетмобил". Али се чинило да је то тек "кул" концепт и да ће проћи доста времена пре но што "бетмобил" стигне у војне јединице. Међутим, недавно је уочен и снимљен приликом спровођења "противтерористичке офанзиве" у најјужнијем делу Русије - Дагестану.

Нова тактика украјинске пропаганде: Русија одустаје од Донбаса

Кијев треба да се посеје несигурност, апатију и страх у редове присталица донбаских република.

Ову иницијативу је покренуо Сергеј Постоловски, аналитичар Бироа за борбу против хибридног рата - пише Политнавигатор

"Ја бих препоручио да порадимо на мишљењу сепаратиста о себи и њиховој свести. У том смислу, морамо слати информационе сигнале који поручују да је Русија дигла руке од њих, и да постоје тешки сукоби у редовима самих сепаратиста. То јест, важно је да сепаратисти постану апатични, несигурни и уплашени, тако да почну да се питају шта ће се догодити ако Русија  сутра оде а дођу Украјинци, и да ли раде праву ствар? Када постоји таква неизвесност, лакше ћемо их победити", саветује експерт.