Асад пренео Путинове речи, "Нећемо дозволити да изгубите"


Британски посланик Дејвид Дејвис после састанка са сиријским председником Башаром Асадом, саопштио је детаље разговора између сиријског вође и руског председника Владимира Путина.

"Руски хеликоптери повредили ваздушни простор Пољске" (АЖУРИРАНО)

Руски хеликоптери. (Ален Вилсон /
Flickr.com
Flickr.com
Flickr)
Три руска хеликоптера су прошле недеље ушла у ваздушни простор пољске, прелетевши границу са руском енклавом Калињинградна североистоку - пишу пољске новине у понедељак.

Тип хеликоптера о којима пишу новине Gazeta Polska Codziennie није наведен, али се каже да су летели ниско и у формацији, и да су зашли неколико километара у пољску територију.

На интернету се појавио видео лансирања крилате ракете "Искандер-М"


Министарство одбране Русије објавило је видео борбеног лансирањa крилате ракете оперативно - тактичког ракетног комплекса "Искандер-М".
Према опису видео снимка на Фејсбук страни одељења, лансирање је извршено 15. априла у оквиру завршне етапе логоровања ракетне бригаде ЦВО (Централни војни округ) на полигону Капустин Јар у Астраханској области.

Демистификација кинеске економије у српском издању

Издавачка кућа Албатрос Плус објавила је у хиљаду примерака књигу кинеског економисте Џастин Јифу Лина „Демистификација кинеске економије“ која на најлепши могући начин објашњава кинеско „чудо“, доводећи читаоца до пуног разумевања вишевековних и вишедеценијских процеса у Кини. Да је величина у једноставности доказује овај кинески економиста својим широким погледом на више различитих друштвених појава, како би објаснио економска кретања.