Милан Миленковић: Диктатура и страховлада



Нема дана да се на неком интернет порталу Мило Ђукановић и Александар Вучић не назову диктаторима, а њихови режими-диктатурама. Тиме их, заправо, подижемо за степеницу више од оне на којопј се налазе, јер је њихова владавина далеко више налик латино-америчким страховладама, него европским диктатурама.

Које су то разлике између диктатуре и страховладе?

Пар обавештења

Превод најављен за вечерас у прилогу Ваздушни напад Асадове авијације на избеглички логор у Сармади - којег није било (ВИДЕО) ипак ће бити готов тек ујутро. Замор очију је био јачи а и рачунар понекад треба искључити.

Ноћним птицама предлажем да одмах почну да читају о Линуксу, јер је Виндоус 10 бесплатан до 29. јула, након тога доступан по цени од 119 долара (видео). И текст Милана Миленковића који следи је едукативног потенцијала.

Вести о делатности Удружења за одбрану ћирилице "Добрица Ерић" више нећете наћи на овом блогу, све док се не промене уредник и уређивачка политика веб-сајта Удружења. О поводу за овакву одлуку можете прочитати на страници Плагирано и непотписано.

Лаку ноћ.

Александар Јовановић / Ћирилизовано

Ваздушни напад Асадове авијације на избеглички логор у Сармади - којег није било (ВИДЕО)

Извор: DW.COM

South Front:

"Око 30 људи je наводно убијено и 80 рањено у бомбардовању избегличкоg кампa у Сармадi, 30 километара од Алепа. Камп је под контролом екстремиста и капацитета до 2,000 људи. Нема фотографија или видео снимака који би открили починиоца напада. Међутим, извори наклоњени милитантима тврде да је ово био ваздушни напад.

Зашто Путин греши у вези Трампа, и то потпуно

Има снажних назнака да Москва на Доналда Трампа гледа као на добру прилику за нови приступ и побољшање односа са Вашингтоном и веза између Русије и САД. Изгледа као да Владимир Путин настоји да искористи могуће председништво Доналда Трампа да би се прекинуо опасан нови хладни рат, настао углавном због будаласте нефлексибилности неоконзервативаца.

"Спутњик", и то на српском, још на ћирилици: "Папа Фрања са георгијевском лентом"

Фотографија - љубазношћу Павела Дорохина

Посланик Државне думе Комунистичке партије Русије Павел Дорохин честитао је римском папи Фрањи Дан победе и замолио га да закачи георгијевску ленту.