Виталиј Третјаков: САД подржавају политичаре, који говоре да се плаше напада Русије

Пољски министар одбране Антони Мачеревич је рекао да његова делегација неће доћи у Москву на Дан победе: "Све прославе у вези са Даном победе ће се одржати у Пољској." Сличну одлуку су донелe и власти Републике Чешке и Словачке.
Пољски војник (© REUTERS/ Kacper Pempel)
О разлозима за овакав поступак западних суседа Правда.ру је разговарала са главним уредником новина Политическиј клас (Политический класс) Виталијем Третјаковим.

Примирје за Алепо је америчко маневрисање и куповина времена док терористима не стигне појачање

Претходно:

- Ваздушни напад Асадове авијације на избеглички логор у Сармади - којег није било (ВИДЕО)

- Пар обавештења  

www.brecorder.com

Сада је јасније него икада: САД у Сирији воде прљави рат, рат "испод стола", док у Женеви тече представа којом америчке дипломате купују време и покривају тајне операције ЦИА и Пентагона на терену у Сирији.

Саопштење Стејт департмента од среде пружа јасан увид у стварне планове Вашингтона за Сирију:
"Требало би да Русија...притисне Асадов режим да се усагласи са овим напорима, а САД ће учинити исто са опозицијом. Русија и Иран су земље које дају највећу подршку сиријском председнику Башару ал Асаду, док САД предводе групу регионалних и европских земаља које подржавају опозицију, противнике његовој власти."

Свима и за све: Дивна Љубојевић и "Мелоди" на српској турнеји

Дивна Љубојевић (Фотографија: Небојша Бабић)

Дивна данас у свету ужива статус једног од највећих мисионара српске, византијске и православне културне баштине, и врхунског интерпретатора
 
Aнђеоски глас српске духовне музике Дивна Љубојевић  и њен хор “Мелоди” одржаће концерте 23. маја у Биоскопу Крушевац, 28. маја у Народном позоришту у Нишу и 29. маја у Књажевско-српском театру у Крагујевцу, чиме почиње турнеју “Свима и за све” која ће до краја године обухватити све веће градове Србије.